Başkan Özgüven’den öğrencilere YGS motivasyonu

Başkan Özgüven’den öğrencilere YGS motivasyonu

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilerle bir araya geldi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, YGS öncesi Belediye Kültür Merkezi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Programa KTO Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik ve Kişisel Gelişim Uzmanı Kadir Sulak da katıldı. Öğrencilerin motivasyonlarını arttıracak eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Özgüven, "Sınav stresinizi anlayabiliyorum, bir yıl boyunca emek harcadınız. Şimdi ise harcadığınız emeklerin meyvesini alma zamanı geldi. Bu demek değildir ki başarılı olamazsak her şey biter, hayır biten her şey yeniden başlar. İnsan düştüğü yerden kalkar ve ne kadar çabuk kalkarsa o kadar uzun yol alır. Bu yıl olmazsa seneye ya da diğer senelerde olur. Okumanın yaşı yok, yeter ki siz azimle çalışmaya devam edin. Biz de Ereğli Belediyesi olarak üzerimize düşen yaptık ve sizin için hem eğlence, hem de motivasyon programı hazırladık. Sınavda hepinize başarılar dilerim" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Ali Bozgedik de, "Sevgili öğrenciler, bu yıl YGS'ye 2 milyon 266 bin kişi girecek, çok büyük rakam değil mi? Ama panik yapmayın 2 kişiden 1'i üniversiteli olacak. Ülkemizde şu an 183 üniversite var ve 1 milyon kontenjan sizi bekliyor. Her yıl ise 60 bin kontenjan yanlış tercihten dolayı bir sonraki yıla devrediyor. Bu da gösteriyor ki sınav kadar tercih de çok önemli. Ailenize, rehberlik öğretmenlerinize danışman tercih yapmayalım" diye konuştu.

Kişisel Gelişim Uzmanı Kadir Sulak ise, "Sınav yoğunlaşmadır, beyninizi ne kadar sınava yoğunlaştırırsanız o kadar başarılı olursunuz. Bilgi olarak donanımlısınız fakat odaklanmadığınızda bilgilerinizin anlamı kalmayacaktır. Sınava doğru çalışma metotları vardır. Bu metotları uygularsanız bu sınavı bizim elimizden kimse alamaz" ifadelerini kullandı. Sulak ayrıca öğrencilere meditasyon yaptırdı, akabinde hipnoz ile bir öğrenci üzerinde odaklanmanın önemini gösteren bir gösteri sundu.

Program, Ereğli Belediyesi Gençlik Merkezi müzik grubunun sahne performansıyla devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.