Başkan Özaltun Komek’in Kursiyerleriyle Buluştu

Başkan Özaltun Komek’in Kursiyerleriyle Buluştu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede hayata geçirdiği KOMEK Kurs Merkezi’ni ziyaret etti.Kurs Merkezi’ndeki sınıfları gezerek kursiyerlerle bir aray...

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede hayata geçirdiği KOMEK Kurs Merkezi’ni ziyaret etti.

Kurs Merkezi’ndeki sınıfları gezerek kursiyerlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Özaltun, 2015-2016 eğitim dönemi KOMEK kurslarının ilçede de başladığını belirterek, “İlçemize ve kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Beyşehir Belediyesi olarak Yeni Belediye İş Merkezi’nin 3’üncü katını KOMEK bünyesine tahsis ettiklerini vurgulayan Özaltun, “Başımızın üzerinde yeri var diyerek KOMEK’i buraya taşıdık. Burada talep edilen her türlü kurslar açılabiliyor. Talep oldukça da ilave branşlar açılmaya devam edilecek inşallah. Konya genelinde 28 ilçe içerisinde ilk sıralardayız. Bu, bizi ayrıca mutlu etti. Beyşehir’deki gençlerimizden, ablalarımızdan, kardeşlerimizden açılan kurslara yoğun bir talep var. Bu talep de gösteriyor ki, iyi ki biz burayı KOMEK’e vermişiz, iyi ki Beyşehir’de KOMEK oluşturulmuş” dedi.

KOMEK konusunda emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere, yetkililere teşekkür eden Özaltun, artan ilgi ve yoğun talep nedeniyle mevcut kurs merkezinin KOMEK’e küçük gelmeye başladığını da dile getirerek, “Sınıflarımız metrekare olarak KOMEK’e artık küçük geliyor. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımızla konuşarak Beyşehir’in denizine nazır bir yerinde KOMEK binası yapılması için girişimlerimiz başladı. Tekrar yeni döneminiz hayırlı olsun. Allah yardımcınız olsun. Gerek KOMEK’le alakalı, gerekse diğer konularda yapabileceğimiz bir şey olursa her zaman sonuna kadar yanınızda olduğumuzun bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

BEYŞEHİR’DE KOMEK KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Öte yandan, Beyşehir ilçesinde, KOMEK kurslarına her kesimden büyük bir ilginin olduğu belirtildi. Bu yıl, KOMEK kurslarına katılmak için Beyşehir’de 865 kişinin kayıt yaptırdığı, 734 kişinin ise aktif olarak bir ya da birden fazla kursa iştirak ettiği bildirildi.

Beyşehir’de bu eğitim yılında açılması planlanan 36 kursun 29’unun açıldığı, mantar, arıcılık, grafik animasyon, resim, Osmanlı Türkçesi, ebru ve CNC branşlarında ise kurs açılması için ise yeterli öğrenci sayısı ile bazı branşlarda öğretmen atamasının yapılmasının beklendiği öğrenildi.

Beyşehir’de 40’dan fazla kursiyer sayısına ulaşan İngilizce, Arapça, diksiyon ve işaret dili, bayanlara yönelik Kur’an-ı Kerim okuma branşlarına ise yoğun talep olduğu kaydedildi.

KOMEK, Beyşehir’deki merkezinde yer alan 4 sınıfta kursiyerlerine eğitim veriyor. Konya’nın taşra ilçelerinde Akşehir’den sonra ise kursiyer sayısında ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.