Başkan Özaltun, iftar yemeği ve istişare toplantısında buluşturdu

Başkan Özaltun, iftar yemeği ve istişare toplantısında buluşturdu

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçede faaliyet gösteren pazarcı esnafı, merkez mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi

Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi'nde verilen iftar yemeğinin ardından da istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda ise, ilçe merkezinde yapılması planlanan katlı otopark ve kapalı pazar yeri projesi ele alındı. Belediye Başkanı Murat Özaltun, toplantıda döneminde yürütülen belediye çalışmaları ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler vererek, Beyşehir Belediyesi'nin de destek ve katkılarıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan katlı otopark ve kapalı pazar yeri projesine değindi.

Toplumun her kesimiyle istişare ederek birçoğu ilk olan çok sayıda farklı projeye dönemlerinde imza attıklarını anlatan Özaltun, katlı otopark ve kapalı pazar yeri projesi konusunda da aynı duyarlılığı sergilemeye çalıştıklarını söyledi. Katlı otopark ve kapalı pazar yeri projesinin hayata geçirilmesinin göreve başladığı günden beri vatandaşlardan en fazla talep gelen konuların başında geldiğini hatırlatan Özaltun, "Beyşehir'de birçok proje bitti, bitiyor. Yeni hastane bitiyor. Konya-Beyşehir yolu bitiyor. Bu dönemde katlı otopark ve pazar yeri projemizi de bitirmemiz gerekiyor. Çünkü bu konuda üzerimizde büyük bir yük var ve bu yükü kaldırmamız gerekiyor" dedi.

Katlı otopark ve kapalı pazar yerinin neresi olacağı konusunda bugüne kadar gündeme gelen farklı alternatifleri değerlendirdiklerini anlatan Özaltun, ancak belediye olarak mülkiyet sahibi olmadıklarından dolayı Hal İçi'ndeki mevcut alandan başka bir yer bulamadıklarını belirtti. Salı günleri pazar kurulan sebze pazarının bulunduğu alana bin araç kapasitesine sahip bir katlı otopark ve kapalı pazar yeri yapmayı planladıklarını vurgulayan Özaltun, pazarcı esnafının pazar yerinin başka alanlara taşınacağına ilişkin kamuoyunda yapılan spekülasyonlara ise itibar etmemelerini isteyerek, "Benim dönemimde Salı pazarı hiçbir yere taşınmayacak, olduğu yerde kalacak. Biz pazar yerini değil, buradaki çelik konstrüksiyon ve ekipmanları Esentepe'deki Cumartesi Pazarı ve Soğla'daki hayvan pazarına taşıdık, taşıyoruz. Yani bu alandan sökülen ekipmanlar boşa da gitmiyor" diye konuştu.

"Tüm pazarcı esnafını aynı mekanda bir araya getireceğiz"

Beyşehir'de mevcut pazar yerinin şu anki haliyle dağınık bir görüntü sergilediğini ve kapasitesinin yetersiz geldiğini ifade eden Başkan Özaltun, yeni tezgah açmak için belediyeye başvuranlara yer gösteremediklerini aktardı. Peynir pazarının farklı bir yerde, sebze pazarının farklı bir yerde, tuhafiye pazarının ise farklı bir alanda olduğuna dikkat çeken Özaltun, yeni katlı otopark ve kapalı pazar yeri projesiyle birlikte tüm pazarcı esnafını aynı mekanda bir araya getireceklerini söyledi. Katlı otopark ve kapalı pazar yeri projesiyle ilgili Hal İçi'ndeki otopark yapılacak alanın Büyükşehir tarafından mevcut plana işaretlendiğini, askı sürecinin ise bitmesinin ardından bu alanın onaylandığını vurgulayan Özaltun, "Balıkçı esnafı dükkanları ile hemen arkasındaki Eski Belediye hizmet binasını da otopark olarak Büyükşehir belediyemizin imar planına işledik. Projeye göre, eski belediye binası ve balıkçı dükkanlarımız dahil bu bölge komple otopark olarak işaretlendi. Burada, projeyi iki etap halinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Projenin ilk etabında Hal İçi'ndeki L şeklindeki tek katlı dükkanları yıkarak buradaki alanda bodrum, zemin ve diğer katlar olmak üzere otopark ve kapalı pazarın inşaatına başlamak istiyoruz. Burasını kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Projenin eski belediye binası ve balıkçı dükkanlarından oluşan bölümünü ise ikinci etapta yıkarak çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Pazarcı esnafımız pazartesi ve Salı günü kompleksi tezgah açarak Pazar yeri olarak kullanacak. Diğer günler ise alan, araç otoparkı olarak kullanılacak. Kompleksimizin son katıda büro ve işyerleri, terasında ise düğün ya da toplantıların yapılabileceği büyük bir salon yapmayı planlıyoruz. Doğalgazla birlikte burada tezgah açan pazarcılarımızın üşümeden işini yapabilmesi için de ısıtıcılı bir sistem kurmak istiyoruz. Vatandaşlarımız tıpkı alış veriş merkezine gelir gibi pazar alışverişi için geleceği yeni pazar yerinde aradığı her şeyi yeni dönemde bulabilecek. Peynir almak için başka yere, kıyafet almak için artık başka alana yürümeyecek. Tek bir yerde işini bitirecek. Burası, çok fonksiyonel, hem katlı otopark, hem kapalı Pazar yeri, hem başka amaçlar için de kullanılabilecek bir mekan olacak. Katlı otopark ve kapalı pazar yeri inşa edilirken, pazarcı esnafımız yakınlarda bu trafiğe kapatılacak bir cadde de olabilir, uygun farklı bir alan da olabilir. Neresini isterse bu süreçte pazarını kurup tezgahını açabilecek.Bu projeyle ilgili sizlerden gelecek yeni fikirlere, düşüncelere de açığız" ifadelerini kullandı.

Başkan Özaltun, konuşmasının ardından pazarcı esnafından gelen soruları cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.