Başkan Kocaoğlu Kruvaziyer Limanı İçin Bayraklı'yı Adres Gösterdi

Başkan Kocaoğlu Kruvaziyer Limanı İçin Bayraklı'yı Adres Gösterdi

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK)’nda, İzmir Limanı’nın geleceği ve stadyumt konusu masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni kurulacak kruvaziyer limanı için Bayraklı bölgesini adres gösterdi....

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK)’nda, İzmir Limanı’nın geleceği ve stadyumt konusu masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni kurulacak kruvaziyer limanı için Bayraklı bölgesini adres gösterdi. Toplantıda İzmir Limanı’nın kapasitesinin arttırılarak yerinde korunması için de görüş birliği sağlandı. "Serbest Bölgeler Şehri İzmir", "Spor Tesisleri ve Kulüpleri". "Kent ve Kamu Kurumları İlişkileri" adlı üç yeni komite kurulması da kararlaştırıldı.

İEKKK ekim ayı olağan toplantısı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, gündeme gelen konular hakkında bilgi verdi. İzmir'deki on binlerce Suriyeli sığınmacının durumu, istihdam alanında yol açtıkları sıkıntılar ve ucuz emeğin yerli işçiler açısından sıkıntılarının da konuşulduğunu aktaran Kocaoğlu, Gaziemir'deki yeni fuar kompleksi inşaatı hakkındaki bilgileri de aktardıklarını dile getirdi. Ayrıca stat problemine ilişkin değerlendirmelerin gündeme geldiğini belirterek, “Önümüzdeki hafta stat konusunda önemli bir adım atacağımızı umuyorum. Çalışmalar hem İstanbul'da hem Ankara'da hem burada devam ediyor. Olumlu bir noktaya geleceğimizden umutluyum.” diye konuştu.

BAYRAKLI’YA KRUVAZİYER LİMANI

Başkan Kocaoğlu, İzmir Limanı'nın konteyner limanı olarak ve geri sahasının büyütülerek işlevine devam etmesi düşüncesinin destek bulduğunu ifade ederek, “Mutabık kaldığımız konu, Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak gücünün arttırılarak büyütülmesi oldu. Ben kruvaziyer limanının konteyner limanından çıkarılması ve Bayraklı sahiline yayılmasını da önerdim. Orada geniş bir alan var. Oradan Konak'taki tarihî bölgeye gitmek isteyen, vapurla Konak veya Pasaport'a geçecek. Karşıya geçtikleri zaman da İZBAN ile bir yaya yolu bağlantısı kurulup bugün Aliağa ve Torbalı, önümüzdeki dönemde Selçuk ve Bergama yönüne gitmesi konusundaki görüşlerimizi paylaştık.” dedi.

Kocaoğlu, İzmir'in “serbest şehir” olması konusunda çalışmak üzere bir komite kurulduğunu da belirterek, “Serbest bölgeler turizmde olabilir, sağlıkta olabilir, teknoparkta olabilir. İzmir'de serbest bölge sayısını arttırarak, kentin kalkınmasında önemli bir aşama kaydedileceği üzerinde durduk.” dedi. Suriyeli sığınmacılar konusunu da ele aldıklarını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Suriyeli sığınmacıların istihdamdaki konumuyla ilgili kısa bir konuşma yaptık. Sıkıntılar olduğu, ucuz emeğin yerli işçilere sıkıntı yarattığı konusunda ben bir uyarıda bulundum. O da insani bir konu. Çalıştırma desen, aç kalacak. Yerli istihdam açısından, insani açıdan bakmak, hepsini bir potada eritip merkezî hükümet olarak çözüm bulmak gerekiyor.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.