Başkan Karamercan’dan “Yapılandırma Kanunu” açıklaması

Başkan Karamercan’dan “Yapılandırma Kanunu” açıklaması

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, 27.05.2017 tarihli ve 30078 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7020 Sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında açıklamalarda bulundu.

Kanunun esnaf ve sanatkarları ilgilendiren bölümüyle ilgili bilgiler veren KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "18.05.2017 tarih ve 7020 Sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kabul edilerek 27.05.2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu kapsamda, 31.03.2017 tarihinden önceki vergi dairelerine olan borçlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na olan gümrük ve diğer borçlar, Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlar, İl Özel İdarelerine olan borçlar, belediyelere olan borçlar kanun kapsamında yer almaktadır. Ayrıca, esnaf ve sanatkar üyelerimizin odalarımıza olan aidat borçları da kanun kapsamına alınmış olup, bu çerçevede; anılan kanun ile 31.03.2017 tarihinden (bu tarih dahil) önceki alacakların tahsilini düzenlediğinden, bu tarihten önce ödemesi gereken ancak ödemeyen aidatlar kapsam dahilinde olup, 2017 yılında ödenmesi gereken 2017 yılı aidatları kanun kapsamı dışındadır. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 27.05.2017 tarihinden önceki borç asıllarını peşin ödemek isteyen üyelerimizin, ilk taksit için en geç 31 Temmuz 2017 tarihine kadar odalarımıza yazılı müracaat ederek başvuru yapmaları ve 31 Ağustos 2017 tarihine kadar da aidat borçlarının anaparalarını tamamen ödemeleri durumunda ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme zammı affedilecektir. Taksitli ödeme yapmak isteyen üyelerimizin ise, yine 31 Temmuz 2017 tarihine kadar odalarımıza yazılı müracaat etmeleri şarttır. Yapılan başvuru üzerine üyelerimizin asıl aidat borçları azami altı takside kadar bölünebilecektir. Taksitlendirmenin herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde, yapılandırma iptal edilerek aidat borcu eski haline getirilecektir. O ana kadar yapılan tahsilatlar toplam borçtan düşülerek, kanun uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir. 6736 Sayılı kanun ile yapılandırmadan yararlanan üyelerimiz ise sadece 2016/2 dönemine ait aidatlarını yapılandırabileceklerdir. Bu vesile ile daha önce yapılandırmadan faydalanamayan üyelerimizin yukarıda belirtilen tarihlere kadar başvuru yapmalarını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Aidat ödeme hatırlatması"

Oda aidatlarının ödenmesi ile ilgili yeni uygulamalar hakkında da bilgi veren Başkan Karamercan, "2017 yılı birinci dönem aidatlarının son ödeme tarihi 30.06.2017'dir. Üyelerimiz, odalarımızda bizzat nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilecekleri gibi banka hesap numaralarına ünvan belirtmek sureti ile de ödeme yapabilirler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.