Başkan Çelik: Mobilyakent’te Sona Geldik

Başkan Çelik: Mobilyakent’te Sona Geldik

Kocasinan Belediye Başkanı ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği Başkanı Mustafa Çelik, Mobilyakent Projesi’ndeki mobilya üretimi yapan 700 işyerinin yüzde 95 oranında tamamlandığını, 200 mağazadan oluşacak Mobilya Alış Veriş Merkezi’nin...

Kocasinan Belediye Başkanı ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği Başkanı Mustafa Çelik, Mobilyakent Projesi’ndeki mobilya üretimi yapan 700 işyerinin yüzde 95 oranında tamamlandığını, 200 mağazadan oluşacak Mobilya Alış Veriş Merkezi’nin (AVM) de ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Orta Anadolu Kalkınma Birliği Encümen Toplantısı Başkan Mustafa Çelik yönetiminde yapıldı. Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve Mobilyacılar Odası’nın yürütmekte olduğu Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi Mobitek ve Mobilyakent Projesi’nde gelinen son nokta ele alındı.

Başkan Çelik, Yeni Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdareleri’nin Büyükşehir statüsündeki illerde kapanması üzerine Kayseri İl Özel İdaresi’nin bu birlikten ayrılmak durumunda kaldığını ve Kayseri Valiliği’nin yerine Kocasinan Belediyesi’nin Kayseri’yi temsilen birlik üyesi olduğunu hatırlattı. Çelik, “Orakab, Kayseri, Sivas ve Yozgat’ın müşterek olarak kurdukları bir birliktir. Sivas’ın ayrılmasının ardından Kayseri Valiliği’nin yerine de Kocasinan Belediyesi birliğin üyesi oldu." dedi.

Başkan Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Buraya üye olmamızdaki amaç, birliğin Kayseri’deki en büyük projelerinden biri olan Mobitek’in sahibinin Orakab olmasıdır. Mobilyakent iki başlıkta incelenebilir: Küçük Sanayi Sitesi bölümü, 700 işyerinden oluşuyor ve yüzde 95 seviyesinde tamamlanmış durumda. İkinci bölüm; mobilya alışveriş merkezi 200 işyerinden oluşuyor, 200 bin m2 kapalı alana sahiptir. İhalesi de Toki tarafından yayınlandı. AB ve hükümetimizin finanse ettiği Mobitek de ise ihale dosyaları yayınlanmak üzeredir. Bu 3 proje tamamlandıktan sonra Kayseri ekonomisine ve mobilya sektörüne büyük katkı sağlayacak."

Encümen Toplantısı'nda Orakab Müdürü Yusuf Orhan üyelere teknik bilgiler verdi, Mobitek’te gelinen son nokta ele alındı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.