Başkan Altay spor okulu öğrencileriyle buluştu

Başkan Altay spor okulu öğrencileriyle buluştu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaz spor okullarını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Selçuklu Belediyespor Kulübü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için açılan yaz spor okullarında faaliyetler devam ediyor. Basketbol, futbol, hentbol, cimnastik, tekvando, voleybol, karate, wushu, kick boks ve judo branşlarında 11 spor salonu ile 40 suni çim sahada eğitim veriliyor. Selçuklu Belediyesi yaz spor okullarında yaz tatili boyunca spor eğitimi alan sporcu sayısı 2 bin 668'e ulaşırken eğitimler 5 Eylül tarihinde sona erecek.

MODERN TESİSLERDE SPOR EĞİTİMİ
Uzman antrenörler eşliğinde çocuklara spor yaptırmanın yanı sıra her eğitimi vermeye gayret gösteren Selçuklu Belediyespor okullarında klimalı servis araçları ile evlerinden alınan minik sporcular, yine klimalı, sıcak sulu modern tesislerde spor yaparak tatillerini en iyi şekilde değerlendiriyor. Basketbol 887, futbol 844, voleybol 290, cimnastik 217, tekvando 152, wushu 130, karate 101, kick boks 47, hentbol 153 ve judo da 110 sporcuya 74 tecrübeli antrenör kadrosu tarafından eğitim veriliyor.

“SELÇUKLU’DA ÇOCUKLARIMIZA SPORU SEVDİRİYORUZ”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi yaz spor okullarında çalışmaları yerinde görmek ve incelemek için ziyaret gerçekleştirdi. Eğitim verilen salonlar ve sahalarda çocuklarla bir araya gelen Başkan Altay, sporcular ve aileleri ile sohbet etti. Özellikle ailelerden gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle çok sayıda tebrik alan Başkan Altay, velilere bu konuda çalışmalarının süreceğini ifade etti.
Selçuklu Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birine sahip olduğunu ve birçok branşta lisanslı spor yetiştirdiklerini ifade eden Başkan Altay, “Yaz aylarında da çocuklarımıza hizmet eden kulübümüzden 15 tesiste, 15 branşta 3 bin 800 çocuğumuz spor hizmet alıyor. Böylece Selçuklu’da sporun altyapısına ciddi katkı sağlıyoruz. Tesisleşmesini tamamladığımız Selçuklu’da çocuklarımıza sporu sevdiriyoruz. Amacımız çocukların tamamının yıl boyunca spor yapmasını sağlamak” dedi.

“YIL BOYU SPOR YAPIN"
Yapılan çalışmalar ve yatırımlar neticesinde özellikle spor yapan çocukların sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Başkan Altay, bu durumun kendilerini çok sevindirdiği ancak sayının daha da artması gerektiğini vurguladı. Çocukların yalnızca yaz tatilinde değil yıl boyu spor yapması gerektiğini belirten Başkan Altay, "Bu konuda biz tesis yatırımlarına devam edeceğiz. Ancak çocuklarımızın sürekli spor yapabilmesi için ailelerin de teşvikine ihtiyaç olmalı. Belediyemiz yaptığı yatırım ve hizmetlerin yanında özellikle spor konusunda da ciddi çalışma yapmaktadır. Gerçekleştirilen çalışmalarımız neticesinde spor yapan çocuklarımızın sayısında ciddi artış yaşanıyor. Hedefimiz bu sayının yılın her ayına yayılarak artması olacaktır. Çocuklarını spor okullarımıza gönderen hemşehrilerimize teşekkür ediyor ve çocuklarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.