Başkan Altay din görevlilerini dinledi

Başkan Altay din görevlilerini dinledi

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla başlatılan "Yerel Buluşmalar" ilçede görev yapan din görevlileri ile devam etti.

Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılışında konuşan Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, din görevlilerinin toplumda örnek alındığı ve toplumu aydınlatmada önemli rolü bulunduğunu ifade ederek, Selçuklu Belediyesi öncülüğünde ilçede bulunan camilerle ilgili çok yönlü faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi.

Selçuklu'nun gelişimine katkı sağlayacak fikirlerin hayata geçirilmesi amacıyla "Yerel Buluşmalar" başlığı altında istişare toplantıları düzenlediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, öğretmenlerle başlayan istişare toplantılarının sivil toplum kuruluşları ve din görevlileri ile devam ettiğini söyledi. İslam medeniyetinde camilerin ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Şehirlerin imar edilmesinde, birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde, ilim ve irfan kaynağı olarak camilerimiz medeniyetimizin baş tacı olmuştur" ifadelerini kullandı. 9 yıl içerisinde Sille'de bulunan tarihi camilerin restorasyonları ile tekrar kullanıma hazır hale getirildiğini ifade eden Başkan Altay, "Sille'de bulunan 8 cami ile Sarayköy'de 1 mescidin restorasyonunu tamamlandık. Sızma'da da çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca cami yapımı için imar planlarında gerekli düzenlemeleri yaptık. İhtiyaç olan yerlerde mevcut imar planlarında gerekli düzenlemeler yapılıyor. Camilerimiz için fiziki anlamda hazır betondan iç tefrişatta kullanılan halıya kadar destek olmaya çalışıyoruz. Çevre düzenlemeleri için yakından ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.

"Güle oynaya camiye gel"

Camilerin çocuklar içinde en iyi sevgi mekanları olduğunu ifade eden Başkan Uğur İbrahim Altay, "Çocuklarımızı cami sevgisiyle donatmak, onları din görevlilerimiz nezdinde büyüklerini örnek alarak sevgi, saygı çerçevesinde hayata hazırlamak amacıyla "Güle oynaya gel" cami projesinin ilkini gerçekleştirdik. 60 gün boyunca 40 gün sabah namazına devam eden 6-14 yaş arası kız ve erkek çocuklarımızı toplamda bin 723 bisikletle ödüllendirdik. Bu yıl projenin 2. etabını düzenlemek istiyoruz. Camilerle ilgili muhtelif etkinlikler ve fiziki destek için 9 yıl içerisinde toplam 17,5 milyon TL harcama gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"Cuma Buluşmaları"

Selçuklu da birlik ve beraberlik ilişkilerinin gelişmesine vesile olan, her hafta ilçedeki bir mahallede gerçekleştirilen Cuma Buluşmalarına değinen Başkan Altay, "Cuma Buluşmaları ile hem mahallelerin ihtiyaçları yerinde tespit ediliyor hem de yapılan çalışmalar istişare edilerek belediye hizmetlerimiz konusunda hemşehrilerimiz bilgilendiriliyor. Sabah namazlarında, teravih namazlarında din görevlilerimizin misafiri oluyoruz. Bizleri güler yüzle karşılıyorlar. İlgilerinden dolayı imam hatiplerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından, sorumlu oldukları camilerle ilgili taleplerini ileten din görevlileri, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a istişare toplantısı ile birebir görüş alışverişinde bulunma imkanı sağladığı için teşekkür ettiler.

Selçuklu Belediyesi tarafından farklı meslek gruplarına yönelik olarak düzenlenen yerel buluşmaların ilçeye değer kattığını ifade eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer de, "Mahalle kavramından uzaklaştığımız şu günlerde camilerimiz insanımızla olan irtibatın sağlaması adına büyük önem arz ediyor ve bu noktada imamlarımıza da büyük görevler düşüyor. İmamlarımızın öncülüğünde yapılacak faaliyetler mahallelerimiz için kazanç olacaktır. Bu vesile ile Selçuklu Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen istişare toplantılarının hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Sümer, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı mensupları, Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber ve ilçede görev yapan çok sayıda din görevlisi katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.