Başkan Altay, alt yapı çalışmalarını inceledi

Başkan Altay, alt yapı çalışmalarını inceledi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2014 yılı alt yapı hedefleri doğrultusunda yürütülen parke ve bordür çalışmalarını yerinde inceledi.


Selçuklu Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü parke bordür çalışmaları ile altyapıyı güçlendirmeye devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Fen İşleri ekipleri her yıl artan nüfusa paralel olarak yeni yerleşim alanlarının açıldığı ilçede sorunsuz bir altyapı için yoğun bir çalışma yürütüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye hizmetlerinin temelini oluşturan altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Selçuklu’da altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve 2014 yılı başından bugüne kadar 224 bin metrekare parke, 74 bin metre bordür uygulaması yapıldığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Yürütülen çalışmalarla Selçuklu’nun altyapısını tamamlıyoruz. Altyapı çalışmalarımız iki aşamada yürütülüyor. Birincisi yeni mahallerimizde baştan altyapı hizmetleri, ikincisi de geçmişten kalan, artık fonksiyonunu yitirmiş kaldırımların yenilenerek, yeni ve çağdaş bir görüntüye kavuşturulması. Bunu birlikte yürütüyoruz. Çünkü Selçuklu’nun bir kısım mahalleleri artık yapılaşmanın tamamlandığı mahalleler ve fiziki altyapısının yenilenmesi gerekiyor. Bir taraftan da yılda 20 bin kişinin yeniden yaşamaya başladığı ilçede yeni alanlar oluşturarak bunların altyapısını tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“YAPTIĞIMIZI SÖKMEYE VAKTİMİZ YOK”
Ramazan ayında da ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Başkan Altay, “Ekiplerimiz şu anda 35 ayrı noktada çalışıyor. Bu çalışmalar sırasında çevreye bir miktar rahatsızlık veriyoruz. Çünkü altyapı çalışmaları maalesef hem meşakkatli hem de biraz çevreyi rahatsız eden çalışmalar. Ancak daimi güzellik için geçici rahatsızlığa razı olmak gerekiyor. Bunun içinde vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Bu hizmetler yürütülürken standartlar konusunda da titiz çalışıyoruz. Çünkü Selçuklu Belediyesi’nin artık yaptığını sökmeye vakti yok. Onun için kalıcı hizmetler üretiyoruz. Özellikle parke standardında ve asfalt kalitesinde Avrupa standartlarını yakalamış ve tüm laboratuar deneyleri yapılan ve Konya tabiri ile evladiyelik çözümler üretiyoruz. Çünkü geriye dönecek vaktimiz maalesef yok” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.