Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Başkan adayları söz vermeli evre yolu, “TİCARİ ALAN” olmalı

Başkan adayları söz vermeli evre yolu, “TİCARİ ALAN” olmalı

31 Mart mahalli seçimleri yaklaşıyor, adaylar vaatleri ile seçmenin oyuna talip. Sonuçta bir aday Belediye Başkanlığı makamına oturacak.

Seçime az bir zaman kala Seydişehir’ in önemli sorunlarını gündeme getirip, başkan adaylarından halkın merakla çözüm beklediği birkaç önemli konuyu gündeme getirip, ne düşündüklerini öğrenmek istiyorum.

Bilindiği üzere, çevre yolları yerleşim birimlerinin aynasıdır. Özellikle Otogar giriş ve çıkışları bölünmüş yol olmalı, çevre düzenlemeleri göze hitap etmeli, bunların yanında rahat bir seyahat imkanı vermelidir.

Memlekete ilk defa gelenler ya da kısa süreli mola veren yolcular ve sürücüler şehrin giriş ve çıkış yollarına dikkat eder. Çevre yoluna göre yerleşim birimi hakkında ön yargısı oluşur.

Seydişehir çevre yolu Karabulak kavşağı ile başlar, Marangozlar sanayi kavşağını takip ederek İçeri Kışla mevkiinde sona erer.

Seydişehir Otogarına Karabulak Kavşağı ve Çevre yolu üzerinden iki giriş var. Karabulak kavşağından şehir merkezine giren yol düzgün asfaltı, ağaçlandırılması ve orta refüjündeki yeşillendirme çalışmaları ile göze ve gönle hitap ediyor.

Antalya güzergahından gelen Otogar’ a giriş yolu ise ne yazık ki göze ve gönle hitap edecek seviyede değil.

Bilindiği üzere bu yol bölünmüş yol olarak planlandı, ancak tek şeridi trafiğe açıldı, asfaltı iyi değil, bölünmüş yol yapılmadığı için ağaçlandırılması ve orta refüjünün yeşillendirilmesi yok, yani Seydişehir’ e yakışan bir yol değil.

Bu sebeple yolun kısa süre içinde bölünmüş yol olarak yapılması, düzgün bir asfalt ile birlikte ağaçlandırılıp, yeşillendirilmesi Seydişehir’ e yakışır ve marka değerini artıran bir yol olarak hizmet vermesi seçilecek başkanın önceliklerinden biri olmalı.

ÇEVRE YOLU TİCARİ ALAN OLMALI

Karabulak Kavşağı ile İçeri Kışla mevkii arasındaki çevre yolu ticari alan olmadığı için her iki yanında yapılaşma gerçekleşmedi. Daha önce Belediye yetkililerden şu bilgileri almıştım.

Bölgenin Ticari alan olması için karar alındığını, üst ölçekli planlarda olduğunu, Belediyenin 1.000 lik plan yapması sonucunda da kesinleşeceğini söylemişlerdi.

Konya-Seydişehir-Antalya yolunun her geçen gün önemi artıyor. Bu sebeple çevre yolunun ticari bölge olması halkın beklentisi.

Tüneller hizmete girince Seydişehir-Manavgat arası 42 kilometrelik yol bölünmüş yol olacak ve yoldan geçen araç sayısı 2 katına çıkacak. Bu da, yolu kullanan sürücü ve yolcuların Seydişehir ve çevre yolunu görmesi demek.

Bölgenin ticari alan olması ve otogar çevre yolunun bölünmüş yol olarak yapılması, milyonlarca insanın zihninde Seydişehir için olumlu bir görüşe sahip olmasını sağlayacağı gibi ilçenin marka değerini de artıracaktır.

Otogar çevre yolunu bölünmüş, yol olarak çevre düzenlemesi ile birlikte kısa süre içinde yapılması,

Çevre yolunun da bir an önce Ticari alan olarak Seydişehir ve bölge halkının istifadesine sunulması konusunda başkan adaylarının görüşlerini merak ediyorum.

Yıllarca yoldan geçen araçları seyrettik.

Yolun önemini idrak edip ekonomiye kazandırma zamanımız çoktan geldi de geçti.

Artık, çevre yolu, “TİCARİ ALAN” olmalı.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR