Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Başkan, Doğan ve Konyaspor

Başkan, Doğan ve Konyaspor

Konyaspor’da  kongre ve transfer trafiği derken nihayet yeni sezon çalışmaları başladı. 2010-2011 sezonu inşallah yeşil-beyazlı camiaya hayırlı olur. Bu konularla ilgili kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum. İlk önce kongreden başlayalım. Yine gördük ki Konyaspor kongrelerinde değişen bir şey yok. Aynı klasik kongre, tek liste, kongreye katılanlar hep aynı yüzler. Oysa Konyaspor’un delege sayısı kongreye katılan sayının yaklaşık sekiz katı. Her zamanki gibi yine tek liste indir-kaldır tamam başkan sensin hadi hayırlı olsun… Neyse  Konyaspor  Bahattin Karapınar başkanlığında yola devam edecek. Biraz geç olacak ama yeni yönetim ve Bahattin Karapınar’a hayırlı olsun. İnşallah Konyaspor için de hayırlı olur. Kongreden önce, kongrede ve kongre sonrasında Başkan Bahattin Karapınar’ın dilinden düşmeyen bir cümle çok dikkatimi çekti. ‘Şampiyon olmuş bir takımın başkanıyım’. Eyvallah doğru söylüyorsun. Bunu söylemen en doğal hakkın. Ancak bırak da seni başkası öyle tanımlasın. Başkası övsün seni. Kendini bu konuya öyle çok kaptırmışsın ki, eleştiriye bile tahammülün yok. Ancak bir takımı şampiyon yapman senin yanlışlarının olmadığı anlamına gelmez sayın başkanım. Kongrede yapılan eleştirilere cevap verirken öyle bir giriş yaptın ki… ‘Şampiyon olmuş bir takımın başkanı eleştiriliyor…’ Elbette eleştirileceksin kimse dört dörtlük değildir. Eleştirilmek istemiyorsunuz fakat sizden önceki yönetimi de eleştiriyorsunuz. Demezler mi? ‘Sayın başkanım buna perhiz buna lahana turşusu’ diye.  Ancak konuşmanın sonunda söylediğin ‘Bu eleştirilerden kendime pay çıkaracağım” sözü ile de yapılması gerekeni söyledin. Kusura bakma sayın başkanım ama Turkcell Süper Lig Şampiyonu olmuş Bursaspor’un Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı bile   ‘Şampiyon olmuş bir takımın başkanıyım’ sözünü kullanmamıştır. Bu niteliği sana, bırak Konyalı spor severler yakıştırsın. Artık bu şampiyonluk havasından çıkalım. Çünkü Banka Asya ile arasında dağlar kadar fark olan Süper Ligdeyiz artık. İşiniz çok zor Konyaspor başkanı ve yönetim kurulu olarak. Bu ligde başarısız olduğunuz zaman bu başarısız takımın başkanı benim diyebilecek misin? Aman Allah korusun ne böyle bir başarısızlık yaşansın nede sen bu sözü söyle. İnsallah bu yazıyı okursun. Okuduğunda da bana çok kızabilirsin. Ancak Konyaspor Kulüp Başkanının başarılı olduğu kadar mütevazi, herkesle barışık ve eleştirilere olgun cevaplar veren bir birey olması gerekir.. Ha bu benim fikrim bunu belirtiyim. Neyse tekrar yeni görevinizde başarılar diliyorum. İnşallah Konyaspor’u bu ligde de şampiyon yaparsınız. Bu dileğim ve temennimde çok samimiyim.            
 Biraz da Ziya Doğan hakkında konuşmak istiyorum. Pat diye söylüyorum. Hocam haddinden fazla disiplinlisin. İllaki disiplin gerekli. Ancak senin disiplin anlayışın çok farklı. Görev yaptığın bir çok takımda bu  aşırı disiplinin sana zarar verdi. Çok fazla olmasa da biraz çaktırmadan toleranslı olmalısın diye düşünüyorum. Hocam çok fazla sıkarsan bir yerden patlar bunu sende biliyorsun. Şunu da belirteyim çocukluğumda Beşiktaşlıydım babam o zamanlarda anlatırdı seni bana.
Geçende dikkatimi çeken bir olayda da çok prensipli biri olduğunuzu gösterdiniz. Yapılan basın toplantısında “Kapıyı kapatın toplantı başladıktan sonra kimse içeri girmesin konsantrasyonumuz bozuluyor” dediniz. Bazı gazeteci arkadaşlar geç  geldiler toplantıya. Bir basın mensubu arkadaşımıza ‘Bir yere oturun konsantremiz bozuluyor’ şeklinde bir ifadede bulundunuz. Sayın hocam siz nasıl işinizi yapıyorsanız oda işini yapmak için çaba harcıyor. Lütfen bizi futbolcularınızla karıştırmayın.
Gelelim transferlere…
Transfer çalışmalarına direkt müdahale ettiğiniz herkes tarafından biliniyor. Yapılan yabancı transferler şuanda olumlu tepkiler alıyor. Ancak yerli oyuncular taraftarları biraz tedirgin ediyor. Konyaspor tekrar eski günleri yaşamak istemiyor sayın hocam . Taraftarların tedirginliği de bu yüzden. Yeşil-beyaz sevdalısı insanlar ilerde sıkıntı yaşanmaması için şimdiden tedbirlerin alınmasını istiyor.  İnşallah Konyaspor  sizinle Süper Ligde başarılı olur.
Konyasporumuz süper lig hazırlıklarını Kızılcahamam’da sürdürüyor. Ancak Süper Lig yeşil-beyazlı ekibin bıraktığı zaman ki gibi değil. Anadolu takımlarının müthiş bir çıkışı var. İşimiz çok zor. Yönetimin, teknik direktörünün ve futbolcusunun daha fazla çalışması ve her konuda Konyaspor’a zarar gelmemesi için dikkatli olması gerekiyor.  Bunun yanında Konyaspor taraftarlarının da takıma geçtiğimiz sezonlardan daha fazla destek olması gerekiyor. Çünkü artık Süper Lig çok farklı. Bu yolda Konyaspor’un desteğe çok fazla ihtiyacı var. Bu köklü kulübün bu ligde söz sahibi olması gerekiyor. Konyaspor’un  başarısı için lütfen kişisel hesapları ve diğer ince hesapları bir kenara bırakalım. Eğer bunlar olursa Bursa’dan sonra Konyaspor’dan bahsedilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR