Ramazan Kural

Ramazan Kural

Başka Türkiye yok

Başka Türkiye yok

Seçimler bitti, herkes normala dönmeli artık. Çünkü, piyasanın, yani ekonominin canlanması lazım. Fakir fukarının geçim sıkıntısına bir çare bulunsun. Artık ülkemizde 4 yıl seçim yok. Bizi yönetenlerin söylediği böyle.

İnşallah erken seçim filan olmaz da, insanlar rahat bir nefes alırlar. Çünkü, daraldık. Konya’da seçim nasıl geçti diye soracak olursanız, sonucu önceden belli maç gibi bir seçim oldu. Ak Parti adayları hem ilçelerde, hem de merkezde seçimleri kazandılar. Ereğli ve Beyşehir’de bağımsız adaylar seçimi kazandılar. Onlara da hayırlı olsun diyelim. 1 Nisan sabahına umutlu ve heyecanlı bir şekilde gözümüzü açtık. Türkiye’nin birçok ilinde sıkıntı olmadı. Ama, İstanbul ve Ankara’nın dışında bir kaç ilimizde daha itirazlar devam ediyor.

Açıkçası sonucu bende merakla bekliyorum. Şimdi kimse çıkıp oylarımız çalındı demiyor, ama geçersiz oyların üzerinden kaybettikleri seçimi kazanmak için çırpınıyorlar. Sadece bir taraf değil, iki tarafta aynı çabayı gösteriyor. Bizim derdimiz Konya. İnşallah yeni başkanlar Konya için kolları sıvayıp, şehrimizin temel sorunlarını çözmek için çaba göstermeliler. Benim başkanlara olan güvenim sonsuz. İnşallah Konya’ya güzel işler yaparak, borçlarını ödemiş olacaklar. Seçimler bitti. Sonuçları ne olursa olsun, artık herkes bir barış içinde olmalı. Kamplaşma dönemi bitmeli.

Çünkü, bu ülke içerinden ve dışarıdan gelen tehditlere boyun eğmemeli. Bu tehditler silahlı değil, ekonomik tehditler. Bunun için de herkes bu konuda duyarlı olmalı. Bizim ülkemizin acil çözülmesi gereken sorunları var. Bu ülkeyi yönetenlerle, şehirleri yönetenler aynı doğruda buluşup, ülkemizi ve şehirlerimizi refaha çıkarmalılar. Bir ceviz kabuğunu doldurmayacak, içi boş, hedefi olmayan sözlerle ülkemizi germenin bir manası yok.

Halkın tercihine saygı gösteren bu seçimi kaybetmiş olsa bile bana göre kazanmıştır. Son sözüm şu; başka Türkiye yok. Onun için de Türkiyemize sahip çıkmak boynumuzun borcu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR