Başka bir şehre gitmek için nasıl izin alınacak?

Başka bir şehre gitmek için nasıl izin alınacak?

Koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler kapsamında şehirler arası otobüs seyahatleri bugün saat 17.00 itibarıyla valilik iznine bağlandı. Peki, valilikten izin almak için hangi şartlar aranıyor?

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, tüm vatandaşların bulundukları şehirde kalmalarının önemli olduğu bilgisi yer aldı.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bütün şehirlerde otobüs seyahatleri durduruldu. Valilik ve kaymakamlıklardan izin almadan yolculuk edilemeyecek. Peki, başka bir şehre gitmek isteyenler nasıl izin alacak?

İzin belgesi alınacak

Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapması valilik izni ile gerçekleştirilebilecek.

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde "şehirler arası otobüs seyahat izin belgesi" belgesi düzenlenecek.

Seyahat İzin Kurulu vali/kaymakamın belirleyeceği kamu görevlisinin başkanlığında, emniyet temsilcisi, belediye temsilci, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası temsilcisi yoksa konuya ilişkin sivil toplum temsilcisinden oluşacak. Bu kurullar otogarlarda görev yapacak, bu amaçla görevin niteliğine uygun yerlerin tahsis edilmesi sağlanacak.

Başka şehirde olanlar için izin belgesi

Başka şehirde bulunan vatandaşlar, seyahat izin belgesi ise nüfus müdürlüğünden ya da e-devlet üzerinden alınacak ikametgah belgesi ile seyahat izin belgesi alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.