Başka bahara kaldı

Başka bahara kaldı

2 yıl önce yapımına başlanan yeni terminal binasının geçen ay hizmete girmesi bekleniyordu. Ancak bina hala bitirilemedi. Binada son rötuşların yapıldığı ve herhangi bir sorunun çıkmaması için titizlikle çalışmarın devam ettiği öğrenildi

"Engelsiz Havaalanı Projesi"ne uygun şekilde yapımı devam eden Konya Havalimanı yeni terminal binasının, önümüzdeki ay içerisinde hizmete gireceği öğrenildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden bir heyetin Konya’ya gelerek havalimanında incelemer yaptığı ve binanın hizmete açılmasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendireceği ifade edildi.

ANKARA’DAN HEYET GELDİ

Mevcut termanil binasının 5 katı büyüklüğünde olan yeni terminal binasının 2 Temmuz’da teslim edilmesi bekleniyordu. Herhangi bir olumsuz sonuçla karşı karşıya kalınmaması için binada çalışmaların titizlikle yürütüldüğü bildirildi. Yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alana sahip yeni binanın iç ve dış hatları, kafeteryası, restoranı ve dinlenme salonları, bay ve bayan mescitleriyle yolcuların en iyi şekilde ağırlanacağı yapıda inşa edildiği belirtiliyor. Engelsiz bir havalimanı olarak önümüzdeki günlerde hizmete girmesi beklenen binada vatandaşların havalimanına girdikten sonra, bilet satın alma, uçağa binme gibi tüm ihtiyaçları görevlilerce karşılanacak. Görme engelliler de rahatlıkla yürüyebileceği yollar, bedensel engelliler için de asansörler yapılacak. Engelliler otoparka geldiğinde, alandaki butonların yardımıyla danışmanlara ulaşabilecek.

HER AY ERTELENİYOR

Konya Havalimanı yeni terminal binasının, Temmuz’un ilk haftasında hizmete gireceği söylenmişti. Konya Havaalanı'nda yapımına 2 yıl önce başlanan yeni terminal binasının büyük bir kısmının tamamlanmasına rağmen hala açılamaması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Her ay bir sonraki ayın başında havalimanın hizmete gireceği söyleniyor. Havalimanı yetkilileri ise sessizliğini koruyor. Net bir tarih vermeyen yetkiller, çalışmaların tamamlandığını limanın en kısa zamanda hizmete açılacağını ifade ediyor. Konya’nın hava ulaşım oranını büyük oranda karşılayan mevcut havalimanı 24 saat hizmet veriyor. Yeni terminal binanın açılmasıyla birlikte Konya’dan birçok büyükşehire hava trafiğinin yoğunlaşması bekleniyor.

TEKNOLOJİYE UYGUN YAPILIYOR

44 milyon 634 bin liraya mal olan yeni terminal binası modern görünümüyle dikkat çekiyor. Konya’da son yıllarda birçok kurumun yenilenmesi ve günümüz teknolojisine uygun hale getirilmesi şehrin vizyonuna olumlu katkı sağlıyor. 280 araçlık yeni otoparkının yanı sıra binanın oturma alanı 10 bin, kullanım alanı ise 23 bin 650 metrekare büyüklüğünde olacak. Yeni binada 2 olan bagaj konveyörü sayısı 5 bagaj konveyörüne çıkarılacak. 210 metrekarelik VIP salonu, ayrıca restourant, çok amaçlı salon, bay ve bayan mescidi de bulunacak. Yeni terminal binasının hizmete girmesiyle birlikte turzim şirketleri de rahat bir nefes alacak.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.