Basın Konseyi: Kamu Yararına Çalışan Gazeteciler Güvence Altına Alınmalı

Basın Konseyi: Kamu Yararına Çalışan Gazeteciler Güvence Altına Alınmalı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırılan Gazeteci Ali Adıyaman’ın serbest bırakılmasını isteyen Basın Konseyi, kamu yararı için çalışan gazetecilerin güvence altı alınmasını talep etti. Konsey, İçişleri Bakanlığı,...

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırılan Gazeteci Ali Adıyaman’ın serbest bırakılmasını isteyen Basın Konseyi, kamu yararı için çalışan gazetecilerin güvence altı alınmasını talep etti. Konsey, İçişleri Bakanlığı, emniyet ve istihbarat servislerini göreve çağırdı.

Basın Konseyi, gazetecilerin her geçen gün ayrımcılığa uğradığını, örselendiğini, ötekileştirildiği ve hedef gösterildiğini belirten bir basın bildirisi yayınladı. Bildiride, “Bu kez Diyarbakır’da İlke Haber Ajansı Muhabiri Ali Adıyaman’ın, yaptığı haberler nedeniyle, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığını öğrendik. Ülkenin neresinde olursa olsun, gazetecilerin görevlerini özgürce yapabilmelerini istiyoruz. Kamu yararı için çalışan gazetecilerin, güvence altına alınmasını bir daha talep ediyoruz. Kaçırılan muhabir Ali Adıyaman’ın bir an önce serbest bırakılması için, başta İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, istihbarat servisleri ile ilgili tüm birimlerin konuya hassasiyetle eğilmelerini, Basın Konseyi olarak gazetecinin ivedilikle bulunması ve kurtarılması için, herkesi göreve çağırıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.