Başbuğ'u Cezaevine Teslim Eden Müdüre Nezarette Darp

Başbuğ'u Cezaevine Teslim Eden Müdüre Nezarette Darp

Sahur operasyonu ile gözaltına alınan ve Ergenekon davası sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u cezaevine teslim etmesiyle tanınan emniyet müdürü Gafur Ataç'ın, nezarethanede darp edildiği iddia edildi. Avukatı...

Sahur operasyonu ile gözaltına alınan ve Ergenekon davası sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u cezaevine teslim etmesiyle tanınan emniyet müdürü Gafur Ataç'ın, nezarethanede darp edildiği iddia edildi. Avukatı Osman Zerey, görgü şahitlerinin de imzası ile tutanak tutup Ataç'ın hastaneye sevk edilmesi için savcılığa dilekçe yazdı. Ancak Zerey, dilekçeyi verebilecek bir savcı bulamadı.

Avukat Osman Zerey, olayın nezarethanede bulunan polislerle bayramlaştıkları sırada meydana geldiğini belirtti. Zerey'in kendisinin darp edildiği şikayete ilişkin 3 sayfalık dilekçede, "Mücahit Gökoğlu, Şahin Akdeniz ve Hasan Basri Kahraman olarak 3 kişi nezarethanenin giriş kapısında bulunan meslektaşlarımızdan başlamak suretiyle Ramazan Bayramını kutlamak için izin aldıktan sonra şeker ve kolonya ikramında bulunmaya başladık. 8-10 kişi meslektaşlarımızla bayramlaştık. Tam bu sırada TEM’de görevli Müdür Yardımcısı Ömer Kumlu aniden bağırarak ‘Geçin içeri. Müdahale edin, çevik kuvvet gelsin’ şeklinde ifadeler kullandı. Bir polis memuru elimde bayram şekeri varken bana ‘içeri geç’ şeklinde bağırdı. Daha sonra aynı polis memuru kolumdan tutarak, ‘geç içeri’ şeklinde bağırıp sol kolum ve omzumdan tutup iteklemeye başladı. Ben, Hasan Basri Kahraman meslektaşlarımla bayramlaşmak istediğimi belirttiğim sırada aynı anda vücut bütünlüğüme dokunamayacaklarını belirttim. Ömer Kumlu, yanıma gelerek şiddetli bir şekilde sol kolumdan itip sol kolum ve ayağımın sol kısmına baskıda bulunmuştur." ifadesine yer verildi.

Ömer Kumlu'nun, sol tarafında karın ve böbrek bölümüme baskıda bulunduğu belirtilen dilekçede, "Bu sırada ellerimi havaya kaldırdım bu şekilde muamelede bulunamayacağını kendisine ilettim. Israr etti ve daha şiddetli iteklemeye devam etti. Ayrıca sağ omzumdan belli bir güçle tutup itti. İteklenerek nezarethaneye götürüldüğüm sırada Ömer Kumlu tarafından meslektaşlardan ‘Bayramınız mübarek olsun’ şeklinde beyanda bulundu." denildi.

BAŞBUĞ'U CEZAEVİNE GÖTÜREN EMNİYET MÜDÜRÜ DE DARP EDİLDİ

Avukat Zerey, dilekçesinde yaşadıkları tartışma sırasında Ergenekon sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u tutuklandıktan sonra cezaevine teslim eden Emniyet Müdürü Gafur Ataç'ın da darp edildiğini iddia etti. Zerey'in dilekçesinde, "Bu sırada benimle birlikte haksız olarak nezarethanede bulunan Gafur Ataç, Ömer Kumlu’ya yaptığının haksız bir durum olduğunu belirtmek amacıyla bana doğru yaklaştı. Ömer Kumlu Gafur Ataç’a da fiziki kuvvet uyguladı. Diyalog kurmaya çalışan Gafur Ataç’a da hukuksuz olarak fiziki müdahalede bulundu. Ataç’ın sağ kolunda yaralanmalar oluştu. Bütün bu duruma avukat Osman Zerey şahit olmuştur. Ben ve Ataç olarak koridorda kaldığımız süre içinde mağduruz kaldığımız fiziki şiddetten dolayı rapor almak istiyoruz." ifadesi kullanıldı.

AVUKAT ZEREY, DİLEKÇESİNİ VERECEK MUHATAP BULAMADI

Dilekçede ayrıca "Psikolojik olarak da bu durum bizleri olumsuz etkilemiştir. Gördüğümüz haksız muameleden dolayı bana ve Ataç’a yapılan fiziki ve psikolojik etkiden dolayı şiddetli ve onur kırıcı psikolojik durumumuzu olumsuz etkileyen davranış (Bağırma ve aşağılayıcı jest ve mimiklerden dolayı) müdür yardımcısı Ömer Kumlu ve konusu suç teşkil eden emrini yerine getiren polis memurundan davacı ve şikayetçiyiz." denildi. Ancak Hastaneye sevk için yazılan dilekçe ise muhatap bulunamadığı için işleme konulamadı.

Avukat Zerey, ayrıca isminin Suat Ekici olduğunu öğrendiği emniyet mensubu tarafından da kendisinin darp edildiğini belirterek bu emniyet görevlisi hakkında suç duyurusu dilekçesi yazdı. Ancak Zerey, dilekçesini sunacak bir makam bulamadığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.