Başbuğ, Kktc’de Kitabını İmzaladı

Başbuğ, Kktc’de Kitabını İmzaladı

KKTC’de bulunan 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Plaza’da “Unutulan Ada Kıbrıs” adındaki son kitabını imzaladı. Başbuğ, Türkiye, AB üyesi olsa bile Türk askerinin adadaki v...

KKTC’de bulunan 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Plaza’da “Unutulan Ada Kıbrıs” adındaki son kitabını imzaladı. Başbuğ, Türkiye, AB üyesi olsa bile Türk askerinin adadaki varlığının mutlaka korunması gerektiğini söyledi.

26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Unutulan Ada Kıbrıs” adlı kitabını imzaladı. Kitap severlerin yoğun ilgi gösterdiği imza törenini Eski Başbakan Hakkı Atun, bazı Milletvekilleri ile kitap severler katıldı. Emekli Orgeneral Başbuğ, 7. kitabı Unutulan Ada Kıbrıs’ı imzalarken kitapseverlere kısa bir de konuşma yaptı. Başbuğ, iki toplumlu kesimin korunması gerektiğini belirterek, “İttifak ve garanti anlaşmaların mutlaka muhafaza edilmesi. Özelikle bu açıdan garanti anlaşması önemli ama ittifak anlaşmasında da çok önemli olduğunu unutmayalım. Bizim düşüncemiz şudur, Türkiye, AB üyesi olsa bile ki, olma şansı maalesef yüksek değil, Türkiye AB üyesi olsa bile Türk askerinin adadaki varlığı mutlaka korunmalı. Rakam veya sayı önemli değil. Ama önemli olan Türk askerinin bu adada varlığını devam ettirmesi, bayrağını göstermesi, Kıbrıslı Türk soydaşlarımızın güvenliği açısından çok önemlidir” dedi. Başbuğ konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Çünkü eski bir zaman değil Bosna Hersek’te yaşananları unutmayalım. Saraybosna’da katliamlar okurken BM Barış Gücü orada vardı, ne yaptı. Birleşmiş Milletler Barış Gücüne güvenmek doğal değil. Ancak NATO müdahale etti, o zaman durumlar kontrol altına alabildi. Bu açıdan tekrar bunu ifade etmek isterim özelikle ittifak anlaşması çok önemli. Türk askerinin sayısal varlığı pek önemli değil. Türkiye, AB üyesi olsa dahi muhafaza edilmesini biz mutlaka şart olduğu düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.