'Başbakan'ın Kullanacağı Villalar Hakkında Neden Hiçbir İşlem Yapılmadı?'

'Başbakan'ın Kullanacağı Villalar Hakkında Neden Hiçbir İşlem Yapılmadı?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "İzmir Valiliği tarafından aynı mevkide bulunan diğer kaçak yapılara ceza uygulaması yapılmışken; MLT'ye ait olduğu ancak Sayın Başbakan ve...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "İzmir Valiliği tarafından aynı mevkide bulunan diğer kaçak yapılara ceza uygulaması yapılmışken; MLT'ye ait olduğu ancak Sayın Başbakan ve ailesinin kullanacağı anlaşılan villalar hakkında hangi gerekçeyle hiçbir işlem yapılmamıştır?" diye sordu.

Konuya ilişkin Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Çıray, Urla ilçesi, Zeytineli köyü Sarp Deresi mevkii Zeytineli Mahallesi Hacılar Boğazı'nda yapılan villâlar ve kamunun kullanımına kapatılan hazine arazileri hakkında yapılan şikayetler üzerine bir skandallar zinciri ortaya çıktığını söyledi. Basında yer alan haberlere göre işadamı Mustafa Latif Topbaş'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla SİT alanına yaptığı Urla'da Hazine arazisindeki villalarının SİT derecesinin düşürülmesi için rüşvet görüşmesi yapıldığının iddia edildiğini dile getiren Çıray, "Yayınlanan ses kaydında Mustafa Latif Topbaş’ın Oğuzhan Boyacı isimli şahısla yaptığı konuşmada villaların bulunduğu arazinin SİT derecesinin 3. dereceden 1. dereceye çevrilmesi için pazarlık yaptığı öğrenildi. Konuşmalarda raporda imzası bulunacak 6 öğretim görevlisine 130 bin TL ödeneceği, belirtilmekteydi. Bu olayla ilgili olarak konuşan dönemin Kültür ve Turizm Bakanı, '.... şimdi anlıyorum ki Urla'da da birilerinin ayağına basmışız' diye beyanda da bulunmuştu." dedi.

Bu çerçevede İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplanması için Çıray, şu soruları sordu: "Bir önceki İzmir Valisi Cahit Kıraç, adı geçen arazilerin kanunlara aykırı bir şekilde SİT alanından çıkarılmasını engellediği için mi tenzili rütbe ile Diyarbakır Valiliğine tayin edildi?

İzmir Valiliği tarafından aynı mevkide bulunan diğer kaçak yapılara ceza uygulaması yapılmışken - MLT'ye ait olduğu ancak Sayın Başbakan ve ailesinin kullanacağı- anlaşılan villalar hakkında hangi gerekçeyle hiçbir işlem yapılmamıştır? Bu villâlar hakkında oluşturulan dosyalar bir türlü Urla Belediyesi'ne iletilmemektedir. Bu dosyalar nerededir? İzmir valisi bu dosyalarla ilgili yazışmalar hakkında ne yapmıştır?

Kanunsuz iş ve işlemlerle, kanunlara aykırı emirleri uygulayarak yargıya müdahale ettiği ses kayıtlarına yansıyan ve 657 sayılı kanuna aykırı davranan bu memuru (Mustafa Toprak) görevden azledecek misiniz? Azletmemeniz halinde görevinizi ihmal etmiş olmayacak mısınız?

Söz konusu villalara bu aşamadan sonra ceza uygulamakla görevli Urla Belediyesi'ne İzmir Valiliği tarafından engelleme ve manevi baskı uygulanıyor mu?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.