Başbakan'a açık mektup

Başbakan'a açık mektup

Futbolseverler, A Milli Futbol Takımı'nın 12 Kasım'da Brezilya ile yapacağı hazırlık maçının Konya'nın yeni stadyumunda oynanması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilgililere bir direktif vermesinin yeterli olacağını dile getirdi

İstanbul'da 110, İzmir'de 34, Ankara'da 28,  Bursa'da 6,  Adana'da 4, Antalya ve Trabzon'da 3, Denizli'de 2,  Samsun, Gaziantep ve Kocaeli'de 1'er kez seyirci karşısına çıkan  A Millilerin, Konya'da  siftahı yok..

Konya'nın yeni stadına büyük ikramiye gibi bir maç. A Milli takımın 12 Kasım'da Brezilya ile oynayacağı hazırlık maçı şehrimizde oynanabilir. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun A Milli takım yetkilileri ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e direktif vermesi halinde Konyalılar ilk kez A Milli takımı izleme şansına sahip olacaklar. 42 bin kişilik stadıyla İstanbul ve İzmir'den sonra Türkiye'nin en büyük seyirci kapasiteli ve modern stada sahip olan Konya, 91 yıllık A Milli Futbol Takımı tarihinde ilk kez Ay-Yıldızlılara, bir dünya devi ile oynayacağı maçta evsahipliği yapma imkanına sahip. Türkiye-Brezilya A Milli hazırlık karşılaşması, TFF yönetimi, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ülkemizdeki tüm spor otoritelerinin de olumlu yaklaşacağı tarihi bir fırsattır. Yeni Konya Stadı'nın uluslar arası resmi açılışı niteliğini taşıyacak, Konya'daki ilk A Milli maç, Konya Büyükşehir ve Konyaspor Kulübü'ne hiçbir mali külfet yüklemeyecek ve Konya Tarihi'nin parlak bir sayfası olacak dünya çapında bir stad açılışı olacaktır. Konya halkı, bu tarihi açılışı kendisine bahşedecek devlet ve spor adamlarımızdan nesiller boyu takdir ve minnetle söz edecektir.

Neden?

Türkiye-Brezilya milli maçı 12 Kasım Çarşamba günü oynanacağı için yaklaşık 40 günlük bir süre var ve yeni stadında ilk resmi maçını oynayan Konya Stadı, modern yapısıyla tüm spor otoritelerinden övgüler aldı. Bu nedenle kimse bu hazırlık maçının yeni Konya Stadı'nda oynanmasına itiraz etmez. Brezilya için de bu özel maç İstanbul'da olsun, Konya'da olsun hangi şehirde olursa olsun farketmez. Belirleyici karar mekanizması ağırlıklı olarak evsahibi Türkiye'dir.

Uluslar arası bir havaalanına ve modern otellere sahip Konya Büyükşehri, Türk ve rakip Milli Takımı ağırlayabilecek kapasite ve yeteneğe fazlasıyla sahiptir. Türkiye-Brezilya hazırlık maçı, yeni stadımız için uluslararası resmi açılış niteliğini taşıyacak. 40 gün sonraki bu tarihi maçta tüm devlet protokolümüz de hazır bulunabilecektir.
Türkiye-Brezilya maçının görüntüleri Brezilya'dan Japonya'ya, Danimarka'dan Güney Afrika'ya tüm dünya televizyonlarında yayınlanacağı için, Konya'nın ve yeni stadımızın dünya çapında tanıtımı için bundan daha büyük bir imkan olamaz.

Türkiye-Brezilya A Milli hazırlık maçı Konya Büyükşehir yeni stadyumu için en ideal uluslar arası açılış olacaktır. Brezilya bu yıl Dünya Kupası'na evsahipliği yapmış bir dünya devidir. Bu özel maç yerine başka hiçbir maç ikame edilemez. Brezilya maçı değil de, Türkiye-Finlandiya, Türkiye-Slovenya maçı gibi bir başka özel maçı Konya'ya verdirmek, ne Konya Büyükşehri'ni ne de Konya seyircisini ateşlemeyecek, asla mutlu etmeyecektir. Sıradan bir milli maçla Konya şehir ve spor dinamiklerinin ağzı kapatılabilecek, Konya bir daha pek hatırlanmayacak bir sıradan milli maçla aradan çıkarılabilecektir. Bu aşamada en büyük risk budur!..

Yeni stadın uluslar arası açılışı Türkiye-Brezilya maçı ile olursa, benzer bir resmi açılış programı için kulübün yapması gereken en az 300 bin dolarlık bir bütçe, kulübün kasasında kalacaktır. Asla da bu büyük maçın etkisini ve prestijini kazandıramayacaktır. Bugün Barcelona'yı Konya'da Konyaspor'la oynatmanın maliyeti 1 milyon Avro'dur ki, geçmiş yıllarda böyle bir girişim maddiyet engeline takılmıştı.
Konya'yı tüm şehir halkı ile Dünya Kupası'na götürmek mümkün değildir ama bu yıl Dünya Kupası'na evsahipliği yapmış Brezilya'yı Konya'ya getirmek, Konya halkıyla şehirde buluşturmak, bu özel maçla mümkündür. Bu tarihi imkanı kaçırmayalım ve yeter ki bir an önce çok yönlü çalışma içine girebilelim. Konya'ya tarihinin en özel tarihi günlerinden birini yaşatabiliriz.

91 yıldır maç oynayan Türkiye A Milli Takımı, Selçuklu'nun başkenti Konya Büyükşehir'de tek maç dahi olsun oynamadı. Oysa 110 kez İstanbul'da, 34 kez İzmir'de, 28 kez Ankara'da oynadı. Trabzon ve Adana seyircisi defalarca milli takım maçını kendi evinde izledi. Büyükşehir kapasitesi Konya kadar olamayan Bursa, Antalya, Samsun, Gaziantep ve Denizli bile yıllar önce milli maçlara evsahipliği yaptı. 42 bin kişilik modern stadını hizmete açan Konya, Türkiye-Brezilya maçını hakediyor. Bu konuya milli takım teknik kadrosu ve ülkemizin tüm futbol otoriteleri de mutlaka olumlu yaklaşacaktır.
Bursa'da bundan tam 35 yıl önce 1979'da Türkiye A Milli Takımı maç oynadı ve toplam 6 kez Bursa seyircisi Türk Milli Takımı'nı kendi şehrinde ağırladı. Konya'nın, Konya seyircisinin günahı ne? Türkiye-Brezilya maçı, çok gecikmiş, hakedilmiş bir tarihi olayın gerçekleşmesi anlamını taşıyacaktır.

A Milli Takım Türkiye'de toplam 11 ayrı şehirde oynadı. Türkiye'nin 5. büyükşehri olan Konya ne yazık ki tam 91 yıldır bu klasmana girebilmiş değildir. Konya seyircisinin A Milli Takım hasretini sonlandıracak 12 Kasım 2014 Çarşamba günkü Türkiye-Brezilya hazırlık maçı bir daha ele geçmeyecek tarihi bir fırsattır. Konya'ya bu büyük maçı hediye edecek devlet, spor ve milli takım yetkililerini Konya halkı asla unutmayacak, her daim minnetle anacaktır.
 

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum