Başbakan Yardımcısı İşler: Çözüm Süreci Başarıyla Sonuçlanacak

Başbakan Yardımcısı İşler: Çözüm Süreci Başarıyla Sonuçlanacak

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanacağını söyledi. İşler, "Türkiye’nin önünde bulunan sıkıntıları teker teker çözeceğiz. En önemli mesele çözüm meselesi. Çözüm süreci başarıyla sonuçlanacak....

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanacağını söyledi. İşler, "Türkiye’nin önünde bulunan sıkıntıları teker teker çözeceğiz. En önemli mesele çözüm meselesi. Çözüm süreci başarıyla sonuçlanacak. Türkiye bu terör belasından ilelebet kurtulacak." dedi. İşler, Erdoğan'ın yemin törenine katılmayacaklarını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de "Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nden, isminde ‘halk’ geçen bir partiden ve liderinden halkın iradesine saygı beklerdik. Ama maalesef her seferinde kaybettikleri için bir türlü kazananların konumunu hazmedemiyorlar. Bundan dolayı böyle bir açıklama yaptılar." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın ölümünün 28’inci yıldönümü sebebiyle Gemlik Umurbey’de düzenlenen anma törenine katıldı. Celal Bayar’ın da doğduğu evi ziyaret eden İşler, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan’ın dünkü açıklaması parti teşkilatında nasıl yankı buldu?" yönündeki soruyu cevaplandıran Emrullah İşler, "Hep şunu söylüyorduk; AK Parti; 2001’de kurulduktan sora 3 Kasım 2002’de iktidara geldi ve o günden bugüne kurumsallaşan bir parti oldu demiştik. Bugün kurumsulaşmanın bir tezahürü olarak yapılan istişareler sonucunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan adaylığı seçilmiş cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Salondaki havayı hep beraber gördük. Tüm televizyonlar canlı yayınladı, tüm dünya gördü. Büyük bir coşku vardı. Hep şunu söyledik; AK Parti olarak birlik ve beraberliğimizi koruyacağız yeni dönemde de kurumsal kimliğimizi koruyarak, ortak akılla hareket ederek birlik ve beraberlik içerisinde yeni Türkiye’nin inşasını sürdüreceğiz dedik. Hakikaten dün yapılan açıklama büyük coşkuyla karşılandı. İnşallah 27 Ağustos’ta hep beraber göreceğiz ve büyük bir coşkuyla Sayın Davutoğlu seçilecek ve hükümetin kurma görevini yeni cumhurbaşkanımızdan alacak ve böylece hükümeti kuracak nasip olursa." diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARIYLA SONUÇLANACAK

AK Parti'nin Türkiye'de yükselen bir değer olduğunu savunan Başbakan Yardımcısı İşler, "Biz hiçbir sıkıntı olmayacağını söylemiştik. Çünkü AK Parti, yükselen bir değerdir Türkiye’de. Bunun gereği olarak da 2023 hedeflerini el birliği ile gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin önünde bulunan sıkıntıları teker teker çözeceğiz. En önemli mesele çözüm meselesi. Çözüm süreci başarıyla sonuçlanacak. Türkiye bu terör belasından ilelebet kurtulacak. Büyük, güçlü Türkiye, güçlü ekonomi, ileri demokrasiyi inşa edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

KENDİLERİNİN BİLECEĞİ İŞ, HER SEFERDE KAYBETTİKLERİ İÇİN KAZANANLARIN KONUMUNU HAZMEDEMİYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılmayacağı açıklamasının hatırlatılması üzerine konuşan Emrullah İşler şunları kaydetti: "CHP için, bu açıklamalar yeni değil. Daha önce de 2007 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yemin törenine de katılmamışlardı. Halbuki; bu seçimin bir önemi vardı. Seçimin halk tarafından doğrudan yapılan ilk Cumhurbaşkanlığı seçimiydi. Millet iradesini sandıkta doğrudan göstermiş oldu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nden, isminde ‘halk’ geçen bir partiden ve liderinden halkın iradesine saygı beklerdik. Ama maalesef her seferinde kaybettikleri için bir türlü kazananların konumunu hazmedemiyorlar. Bundan dolayı böyle bir açıklama yaptılar. Kendi bilecekleri bir iş. Bunun takdirini milletimize bırakıyoruz. Milletimiz kendi iradesine saygı duymayanları ilelebet muhalefete mahkum edecektir ve mahkum da etmiştir."

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI MANİDAR, SİVAS’TAN ÖTE GEÇEMİYORLAR, BAŞARABİLİYORLARSA MİTİNG YAPSINLAR

Bir gazetecinin "MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Erdoğan nerde miting yaparsa bizde orda yapacağız’ açıklamasında bulundu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da cevaplandıran Başbakan Yardımcısı İşler, Bahçeli’nin yemin törenine katılacağını açıkladığını hatırlattı. İşler şunları söyledi: "Bu da muhalefetin seviyesini ve üslubunu göstermesi açısından son derece manidar bir açıklama. Milletin doğrudan seçtiği bir Cumhurbaşkanı göreve başlayacak. Bahçeli yemin törenine katılacaklarını ifade ettiler. Ama bu tür açıklamalar doğru açıklamalar değil. Eğer başarabiliyorsa yapsın diyorum. Onların Sivas’tan öteye gidemediklerini de biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 81 ili de gezecek. Eğer oralarda da mitingler yapabiliyorlarsa biz memnun oluruz. Keşke onlarda Türkiye partisi haline gelirler. Bu şekilde cumhurbaşkanımızla girmiş oldukları rekabette olumlu bir gelişme kaydederler. Onları Türkiye partisi yapma konumunda olumlu bir katkı sağlamış oluruz."

BİRİLERİ ELLERİNİ OVUŞTURABİLİR

Parti içindeki ‘Bizi karıştırmak isteyenler var’ söylemlerini de hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulunan Emrullah İşler, "Partinin kurucusu ve doğal lideri Cumhurbaşkanı oluyor. Elbette birileri ellerini ovuşturabilir. Ama biz AK Parti olarak kurumsallaştığımızın bir göstergesi. AK Parti’de bundan sonra bir sıkıntı olmayacağını söylemiştik. Bundan sonra da bir sıkıntı olmayacağını ve güçlü bir şekilde, güçlü başbakan güçlü genel başkanla yolumuza devam edeceğiz. AK Parti'nin başardığını hep birlikte 77 milyon ve tüm dünya izleyecek. Yeni AK Parti dönemi, ikinci AK Parti dönemi hayırlı olsun." şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İstanbul’da yapılan alimler toplantısının ardından İsrail basınında çıkan haberlerle ilgili soruyu ise yarıda keserek cevaplamadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.