Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Şehzade Mustafa’nın Türbesini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Şehzade Mustafa’nın Türbesini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Şehzade Mustafa’nın türbesini ziyaret edip dua okudu.Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın vefatının 28. yılı dolayısı ile Gemlik’te düzenlenen anma törenine katılan Emrullah...

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Şehzade Mustafa’nın türbesini ziyaret edip dua okudu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın vefatının 28. yılı dolayısı ile Gemlik’te düzenlenen anma törenine katılan Emrullah İşler, ardından geçtiği Bursa’da Muradiye Külliyesi'ni gezdi. Restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Muradiye Külliyesi'ni gezip çalışmalar hakkında bilgi alan İşler, özellikle Şehzade Mustafa’nın türbesini ilgi ile gezdi.

Ayrıca, külliye içinde sadaka taşı olarak da bilinen yeri merakla inceleyen Başbakan Yardımcısı İşler, restorasyonu devam eden türbeleri gezerek Fatiha okudu. Türbeleri ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ilk kez külliyeyi gezme imkanı bulduğunu belirterek, “Ben de burayı ilk kez gördüm ve gerçekten çok etkilendim. Özellikle büyükşehir belediye başkanımızı da kutluyorum. Restorasyon çalışmaları tamamlanan var, sürenler var. Gerçekten orijinaline uygun bir şekilde restore yapılıyor. Bir buçuk ay önce de UNESCO kültürel mirasına da girmiş bulunmakta. Gerçekten etkileyici bir manzara var. Ben emeklerinden dolayı belediye başkanımıza, bütün ekibine ve çalışanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah restorasyonlar da tamamlandığı zaman türbe restorasyonları Bursamız için Türkiye için bir kazanç olacağını düşünüyorum. Tabi burada Sultan Murat’ın türbesi var, şehzadelerimizin türbesi var. Özellikle Şehzade Mustafa’nın az önce kabrini ziyaret ettik. Çok sayıda turistin geldiğini ifade ettiler, hakikaten Bursamız için bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Bütün geçmişlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve inşallah mekanları Cennet olur diyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra restorasyonu yeni tamamlanan Muradiye Camii'nde cuma namazını kılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ardından Yenişehir Havaalanı'na hareket etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.