Başbakan Ve Yardımcılarının Görevleri Belli Oldu; Çözüm Süreci Arınç'a Emanet

Başbakan Ve Yardımcılarının Görevleri Belli Oldu; Çözüm Süreci Arınç'a Emanet

Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulan 62. hükümette yardımcılarının da görev dağılımı belli oldu. Çözüm sürecini, Bülent Arınç yürütecek.     Başbakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların...

Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulan 62. hükümette yardımcılarının da görev dağılımı belli oldu. Çözüm sürecini, Bülent Arınç yürütecek.

    Başbakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların başbakan yardımcıları arasındaki dağılımıyla verilen görevler, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Gazete'de yer alan karar göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilat, Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut idaresi ve Türkiye Yatırım ve Destek Tanıtım Ajans Başkanlığı ile koordinasyonu sağlayacak.

    Hükümet sözcülüğünü yürütecek olan Bülent Arınç, Danıştay ile ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye karalarının ve görüşlerinin değerlendirmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmesi halinde tavsiye kararlarının uygulanması ve koordinasyonlarının izlenmesi, insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon ve Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri görevlerini yürütecek.

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da ekonomik konularda genel koordinasyonu yürütecek.

Yalçın Akdoğan ise TBMM ile ilişkiler ve kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesinde görev alacak.

    Numan Kurtulmuş da Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesinde görev alacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.