Başbakan Tatar, Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti

Başbakan Tatar, Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Konya Panorama ile İstiklal Harbi Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği tarafından Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Kıbrıs Meselesi ve Doğu Akdeniz’de Neler Oluyor” konulu konferansa katılan KKTC Başbakanı Ersin Tatar; konferansın ardından çeşitli ziyaretlerde bulundu.Tatar; Konya Vali Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ile birlikte İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi içindeki Konya Panorama Müzesi’ni ve İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni ziyaret etti. Bu mekanlarda Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan bilgi alan Başbakan Tatar, her iki eserden de oldukça etkilendiğini belirterek, Başkan Altay’a teşekkür etti.

Öte yandan, Ay Yıldız Projesi kapsamında Konya’da bulunan KKTC Lefkoşa Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. İki sivil toplum kuruluşunun gerçekleştirdiği proje ve başarılı yürütme azminin çok önemli olduğuna değinen Başkan Altay, bu tür projelerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Konya arasındaki bağların daha da güçleneceğini ifade etti. Dernek başkanları Benan ve Ege de Ay Yıldız Projesine destek verdiği için Başkan Altay’a teşekkür ettiler.

HABER MERKEZİ

kktc_konya_5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.