Başbakan Konya'ya geliyor

Başbakan Konya'ya geliyor

Başbakan Binalı Yıldırım, Meram Belediyesi'nin düzenleyeceği bir programa katılmak için Konya'ya gelecek

Meram Belediyesi kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dönüşüm Meram projesinin tanıtımı maksadıyla, 'Geçmişi İhya, Geleceği İnşa' sloganıyla  'Miras' isimli bir program düzenleyecek. 10 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan programa Başbakan Binalı Yıldırım'da katılacak. Şükran Mahallesi (Sırçalı Medrese) karşısında düzenlenecek olan program için davetiyeler dağıtılmaya başlandı.

Dönüşüm Meram projesi şehir merkezine nefes aldıracak olan önemli bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Şükran Mahallesi, Konya tarihinde de önemli yapıları bulunduran bir mahalle olarak şehrin gözde yerlerinden biri durumunda. Mahalledeki 40 – 50 yıllık yapıların tamamı yıkılarak yerine, şehre canlılık kazandıracak yepyeni projeler imar edilecek. Tarihi değeri de olan mahallede özellikle Selçuklu tarihine ait yapılar, koruma altına alındı. . Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm projesinden sonra tarihi yapıların ilgi odağı olması bekleniyor.

21013919_1097366897032350_2575159842467396448_o.jpg

‘Larende Yokuşu’ olarak bilinen ve son yıllarda “Suriyeli Yokuşu” olarak da ifade edilen cadde üzerindeki kötü görüntü kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması ile ortadan kalkmaya başladı. Tüm konut sahipleriyle anlaşma sağlayan Meram Belediyesi yıkımları önemli ölçüde tamamladı. Yıkımların önemli ölçüde tamamlanması ile bölge adeta nefes aldı. Mahallede ki yapıların çoğu fonksiyonelliğini yitirmiş, işlevini kaybetmiş, ekonomik olarak ömrünü tamamlamış yapılardan oluşuyordu. Projenin tamamlanmasıyla, şükran mahallesi Mevlana Müzesi, Bedesten Çarşısına yakınlığı da şehrin en gözde mekanlarından biri haline gelecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum