Başbakan Erdoğan: Özür Dileyen Değil Özür Dileten Bir Türkiye Var

Başbakan Erdoğan: Özür Dileyen Değil Özür Dileten Bir Türkiye Var

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında İsrail'in Cenin kentinde bin 500 Filistinliyi katlettiğini, buna 'soykırım' diyen dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in 15 gün içinde bu ifadeleri nedeniyle 4 kez...

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında İsrail'in Cenin kentinde bin 500 Filistinliyi katlettiğini, buna 'soykırım' diyen dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in 15 gün içinde bu ifadeleri nedeniyle 4 kez özür dilettirildiğini söyledi. Erdoğan, "Ama şu anda özür dileyen değil, özür dileten bir Türkiye var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Ankara-İstanbul arasında faaliyete geçen Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) ilk seferi ile Bilecik'e geldi. Gar Meydanı'nda toplanan partililere hitap eden Erdoğan, YHT projesiyle ilgili bilgiler verdi. Projenin zaman zaman sabotajlarla engellenmeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, her şeye rağmen projeyi bitirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti: "Ana muhalefet partisi CHP'nin genel müdürünü görüyorsunuz. 'Gazze meselesinde Mısır arabulucu olsun' diyor. Niye? Çünkü CHP demek Baas partisi zihniyeti demektir. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti'nin bir siyasi partisi gibi değil, Mısır'ın darbecisi gibi, Irak'ın, Suriye'nin Baas partisi zihniyetinin temsilcisi gibi görüyor. Günlerdir İsrail'in zulmünün üstünü örtmek için sabah akşam hükümete iftira atıyor. Seni işte Salı günü milletime gösterdim. SSK'nın genel müdürüyken Sosyal Sigorta hastanelerinin durumunu izlettirdim. Bilmiyorum izlediniz mi. Aman Yarabbim. O hastanelerin hali neydi, o tuvaletlerin hali neydi. Oraya sağlam girseniz, hasta çıkardınız. Hastane hijyen olmak durumundadır. Kılıçdaroğlu'nun kendisi hijyen değil ki hastaneler hijyen olsun. Hayatı yalan, iftira, takiyye bunlarla dolu. Şimdi Türkmen kardeşlerimizi iftiralarına malzeme yapıyor. Kardeşlerim, biz büyük bir ülke olarak nerede mazlum varsa ona el uzatıyoruz. Elbette Türkmen kardeşlerimizi, Türk ve akraba toplulukları özellikle gözetiyoruz. Şu 12 yıl içinde hiç bir hükümetin yapmadığını biz yaptık. Dünyanın neresinde Müslüman, Türk mazlum varsa biz oradayız. Onlara el uzattık. Balkanlar'da bizi görürsünüz, Ortaasya'da bizi görürsünüz, Ortadoğu'da bizi görürsünüz. Nerede mazlum varsa biz oradayız. Çünkü taa Hint Yarımadası'na 'orada zulüm var' diye donanma gönderen Osmanlı'nın torunlarıyız biz. Biz olaya böyle bakıyoruz." şeklinde konuştu.

"10 AĞUSTOS'TA BİLECİK'TEN FARKLI BİR SES ÇIKACAĞINA İNANIYORUM"

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini kendilerinin sağladığını kaydeden Erdoğan, "Şimdi ben halkıma sesleniyorum, ey halkım; hangi partiye gönül verirsen ver, şimdi sen sana inanan, sana güvenen, senin iradene güç katmak isteyen başkanını seçeceksin. Sana efendi olmaya değil, sana hizmetkar olmaya gelen başkanını seçeceksin. Önünde iki tercih var, ya eski Türkiye ya yeni Türkiye. Ne diyoruz? Yeni Türkiye. Kardeşlerim o eski Türkiye'nin kutuplaştırıcı aktörlerine değil yeni Türkiye'nin kucaklayıcı adayına destek vereceğinizi biliyorum. İnşallah 10 Ağustos'ta Bilecik'ten farklı bir ses çıkacağına inanıyorum. Sandıkların patlayacağına inanıyorum." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.