Başbakan Davutoğlu Şanlıurfa’da Temaslarda Bulundu

Başbakan Davutoğlu Şanlıurfa’da Temaslarda Bulundu

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulundu. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı ilk defa Ankara dışında Şanlıurfa’da...

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulundu.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı ilk defa Ankara dışında Şanlıurfa’da yapıldı. Kabineden birçok bakanın da katıldığı il başkanlar toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gündeminde çözüm süreci vardı. Davutoğlu, kamu düzeni olmadan çözüm sürecinin hayata geçirilmesinin mümkün olmayacağını vurguladı. Silahların bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, müzakerelerin siyasi alanda sürmesini istedi.

Davutoğlu, daha sonra Suruç’a bağlı Onbirnisan beldesine geçti. Burada Eski YİBO’ya yerleşen Kobanili mültecilere seslenen Davutoğlu, “Acınız acımızdır” diyerek Kobanilileri kardeş olarak gördüklerini ifade etti. Suriye’de süren savaş nedeniyle 3 yılda bir milyon 600 bin Suriyeli’ye kapılarını açtıklarını kaydeden Davutoğlu, 3 gün gibi kısa bir sürede ise 192 bin Kobanili’nin yurda alındığını hatırlattı. Kobanililerin AFAD hizmetlerinden duyduğu memnuniyete değinen Davutoğlu, bu nedenle Kampa sığınan iki ailenin doğan çocuklarına Afad ismini verdiğini aktardı.

Kamptaki programının ardından tekrar il merkezine dönen Davutoğlu, Balıklıgöl'ü ziyaret etti, ardından STK temsilcileri ile yemekte buluştu. Başbakan Davutoğlu’nun akşam yemeğinden sonra Ankara’ya dönmesi bekleniyor.

İLKHA AKREDİTASYON KARTINI YAKTI

Bu arada Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi’ne akreditasyon uygulanırken il başkanları ile yapılan toplantıya bazı gazeteciler daha alınmadı. İlke Haber Ajansı(İLKHA) muhabiri akredite edildiği halde toplantı salonuna alınmamasına tepki gösterdi. Muhabir, verilen akreditasyon kartını yakarak protesto etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.