Başbakan Davutoğlu KKTC'de

Başbakan Davutoğlu KKTC'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk yurt dışı ziyaretini bugün KKTC'ye gerçekleştiriyor. Günübirlik ziyaret için saat 10.30'da KKTC'ye gelen Davutoğlu, Ercan Havaalanı'nda resmi törenle karşılandı.

Davutoğlu, daha sonra 10.50’de Dr. Fazıl Küçük'ün, 11.10’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ’ın kabirlerini ziyaret ederek, çelenk koydu ve Şeref Defteri'ni imzaladı. Davutoğlu, saat 11.30’da KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi ve 12.15’te de Eroğlu tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak. Eroğlu ve Davutoğlu, yemeğin ardından saat 13.45’te basın toplantısı düzenleyecek.

Saat 14.45’te KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edilecek olan Davutoğlu, 15.30’da Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşecek.

KKTC Başbakanlığı’ndaki görüşmenin ardından saat 16.00’da heyetler arası görüşmeye geçilecek. Davutoğlu, saat 17.30’da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı (KTBK), 18.15’te de Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek. Başbakan Davutoğlu, saat 19.15’te KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu’nun onuruna vereceği akşam yemeğinin ardından 21.00’de KKTC'den ayrılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.