Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun Kaprisleriyle Kaybedecek Vaktimiz Yok

Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun Kaprisleriyle Kaybedecek Vaktimiz Yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle, şartlarıyla da kaybedecek vakitleri olmadığını söyledi. Davutoğlu, "Yapacağı pozitif katkılara olumlu yaklaşırız ama negatif katkı yaptığında da 'gölge...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle, şartlarıyla da kaybedecek vakitleri olmadığını söyledi. Davutoğlu, "Yapacağı pozitif katkılara olumlu yaklaşırız ama negatif katkı yaptığında da 'gölge etme başka ihsan istemeyiz' deyip yolumuza devam ederiz. Çünkü Türkiye'nin bununla kaybedecek vakti yok. Büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmeden engelini alır yolun kenarına koyarız. Bu engel bir taş da olabilir, bir söz de olabilir, bir şekilde politik bir tavır da olabilir." dedi.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bankasya'ya yönelik açıklamalarıyla ilgili bir soruya Davutoğlu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekti. "Bir takım manipulatif bankalarla ilgili çıkarılan haber art niyetlidir." diyen Davutoğlu, "Bankasya da dahil herhangi bir banka objektif kriterler içinde bu sistemin işleyişine aykırı noktadaysa bu değerlendirme BDDK başta olmak üzere kurumların görevidir. Kurallar bellidir. Kurallara uyanların herhangi bir şeyden çekinmesine gerek yoktur." ifadelerini kullandı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Davutoğlu, açıklamayı görünce şaşırdığını söyledi. Söylediklerinin çok net ve açık olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Benim ülkeyi yönetmeye talip olma kararımı Kılıçdaroğlu verecek değil, AK Parti kongresi verir, ülkenin en büyük partisi, Meclis'te çoğunlukta olan parti olarak ve ülkedeki siyasi teamüller. Yani Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle bu verilir. Bunun için Kılıçdaroğlu'nun icazetine ya da sorgulamasına hiç gerek yok. Ayrıca Kılıçdaroğlu, dikkat ederseniz muhatap için sürekli şart koşuyor. Cumhurbaşkanımızla ancak savaş şartlarında görüşürüm diyor. Savaş olmazsa görüşmeyecek, şartı bu. Benim için de bir şart kendince koşuyor. Eğer bir muhataplık sorusu söz konusu olacaksa önce kendi kongresinde, mahalle baskısıyla kendisini aday gösteren 200'ü aşkın delegenin neden kendisine oy vermediğini ve neden kendisini muhatap almadığını sorgulasın ve buna cevap arasın." diye konuştu.

    Mesajlarının çok açık ve net olduğunu dile getiren Davutoğlu, Türkiye'yi büyük Türkiye yapma yürüyüşünde olduklarını ifade etti. "Biz, Türkiye'yi büyük Türkiye yapma yürüyüşündeyiz." diyen Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu yürüyüş esnasında Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız, selam alacaksa selam veririz. Elini uzatırsa elimizi uzatırız. Elimizi uzattığımızda elimiz havada kalmadığı zaman ve bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Ancak bu yürüyüş esnasında, büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmeden engelini alır yolun kenarına koyarız. Bu engel bir taş da olabilir, bir söz de olabilir, bir şekilde politik bir tavır da olabilir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun şunu bilmesini isterim; bizim bu noktada tutumumuz her zaman pozitif, olumlu olacaktır ama Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle, şartlarıyla da kaybedecek vaktimiz yok. Kılıçdaroğlu eğer muhatap tartışması yaparsa onu ademe mahkum ederiz, yolumuza devam ederiz. Önemli olan bizim bu enerjiyle Türkiye'yi geleceğe taşımamız. Yapacağı pozitif katkılara olumlu yaklaşırız ama negatif katkı yaptığında da 'gölge etme başka ihsan istemeyiz' deyip yolumuza devam ederiz. Çünkü Türkiye'nin bununla kaybedecek vakti yok. Biz de bir kongre partisi değiliz. O, o zaman kendi kongresindeki küçük iktidar mücadeleleriyle uğraşsın, biz iktidar partisi olarak Türkiye'yi geleceğe taşımaya kararlıyız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.