Başbakan Davutoğlu: Çıkan Haberler Art Niyetli Haberlerdir

Başbakan Davutoğlu: Çıkan Haberler Art Niyetli Haberlerdir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanının Bankasya ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu hatırlatan Davutoğlu, çıkan haberlerin art niyetli olduğunu vurguladı. Bankacılık sisteminin krizlere karşı...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanının Bankasya ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu hatırlatan Davutoğlu, çıkan haberlerin art niyetli olduğunu vurguladı. Bankacılık sisteminin krizlere karşı sağlam olduğunu dile getiren Davutoğlu, bankacılıkla ilgili kuralların belli olduğunu ve kurallara uyanların çekinmesine gerek olmadığını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, ilk yurt dışı ziyaretini Kıbrıs'a yapacağını ifade etti. Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerle ilgili son durumu görüşeceklerini belirten Davutoğlu, 40 yıldır sorunun devam ettiğini kaydetti. Eroğlu'ndan çok detaylı bilgi alacaklarını anlatan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuları görüştüğünü hatırlattı.

Bedelli askerlik konusundaki bir soruya Davutoğlu, göreve geldikten sonra bütün bakanlıklardan bilgi almaya başladığını ifade etti. Kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konuyu değerlendireceklerini dile getiren Davutoğlu, öncelikle bu konuda Milli Savunma Bakanı ile Genelkurmay Başkanından geniş kapsamlı brifing alacağını sonra karar vereceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanının kredi kuruluşlarıyla ilişkinin kesilebileceğine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Davutoğlu, bu kuruluşların objektif ve ekonomik değerlendirme yapmak için var olduğunu ifade etti. İtibarlarının da buradan geldiğini belirten Davutoğlu, birçok parametrenin göz önünde alınarak değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin hak etmediği notu aldığının düşünüldüğünü dile getiren Davutoğlu, uluslararası piyasalara yanlış sinyaller gönderilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin iki seçimi başarıyla geçtiğini ve geleceğe bakışın şuan eskiye göre farklı olduğunu anlatan Davutoğlu, kimsede kriz beklentisi olmadığına dikkat çekti. Ancak değerlendirmelerde bunların göz önüne alınmadığını dile getiren Davutoğlu, siyasi nitelikli olmayan, piyasaları yanlış yönlendirmeden, objektif değerlendirme yapmalarının kendilerinin itibarı açısından önemli olduğunu söyledi.

"Bu kuruluşlar objektif, ekonomik kriterlerle hareket etmelidir." diyen Davutoğlu, siyasetin olumlu etkisinin de dikkate alınması gerektiğini belirterek Türkiye'nin hak ettiği kredi notunu almadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bankasya ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Davutoğlu, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ifade etti. Bankacılık sisteminin krizlere dayanaklı olduğunu ve bunun açık bir şekilde görüldüğünü anlatan Davutoğlu, AK Parti iktidarları döneminde bankacılık sisteminin daha da güçlendiğini vurguladı.

Konuya ilişkin çıkan haberlerin art niyetli haberler olduğunun altını çizen Davutoğlu, bankacılıkla ilgili kuralların belli olduğunu ve kurallara uyanların çekinmesine gerek olmadığını söyledi. Aksi durumlarda bağımsız hareket eden BDDK'nın gerekeni yapacağından bir tereddütleri olmadığını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.