Başbakan Davutoğlu, Cemevini Ziyaret Etti

Başbakan Davutoğlu, Cemevini Ziyaret Etti

Tunceli'de cemevini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, cemevi heyetinin taleplerini dinledi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, helikopterle Erzincan'dan Tunceli'ye geldi. Eşi Sare Davutoğlu’nun da katıldığı ziyarette Başbakan Davutoğlu'na, İçişleri...

Tunceli'de cemevini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, cemevi heyetinin taleplerini dinledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, helikopterle Erzincan'dan Tunceli'ye geldi. Eşi Sare Davutoğlu’nun da katıldığı ziyarette Başbakan Davutoğlu'na, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz eşlik etti. Davutoğlu, 4. Komando Tugay Komutanlığı'daki helikopter pistinde, Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul tarafından karşılandı.

İlk olarak Tunceli Valiliğini ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra Tunceli Cemevi'ne geçti. Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt ve dedeler tarafından karşılanan Davutoğlu, cemevi heyeti ile bir süre görüştü. Görüşmede cemevi heyetinin Başbakan Davutoğlu’na Alevilerin taleplerini içeren 5 maddelik dosya sunduğu öğrenildi. Başbakan Davutoğlu, cemevi çıkışında elini öpmek isteyen vatandaşın elini öpmek istedi.

BAŞBAKAN'IN BELEDİYE ZİYARETİ İPTAL EDİLDİ

Tunceli’de ilk ziyaretini Valiliğe gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehir merkezinde bir grubun protesto gerçekleştirmesi üzerine Tunceli Belediyesi'ne gerçekleştireceği ziyareti iptal etmek zorunda kaldı.

Davutoğlu'nun ziyaret edeceği belirtilen şehir merkezindeki belediye binası önüne çok sayıda polis ve güvenlik görevlisi yerleştirildi. Ancak bazı gruplar ara sokaklardan meydana çıkmak istedi. Göstericilerin taş ve sopa attığı polis, göstericileri gaz sıkarak dağıtmaya çalıştı. Demokratik Halklar Federasyonu Halk Cephesi pankartlarının açıldığı gösterilerde 'Katil AKP Dersim'den defol', 'Dünün katilleri bugünün özür dileyenleridir', 'Çözüm burjuvazinin sınırları değil halkın meşru mücadelesindedir' ve 'Dersim'e sefer olur zafer asla' gibi pankartlar taşındı.

Davutoğlu'nun ziyaret edeceği belediyenin önüne gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada kendisine şehirdeki tepkiler sorulması üzerine "Hayır ne tepkisi var" dedi. Soylu, ardından "Sayın Başbakanımız şu an cemevinde, ardından üniversiteyi ziyaret edecek. Ve bir şekilde de kongremizi yapıp döneceğiz. Üç beş kişinin kendine ait değerlendirmesi var. Yok, ben daha henüz işitmiş duymuş değilim ama siz söylüyorsunuz. Hayırlı ve güzel bir ziyaret oluyor." diye konuştu. Soylu, gazetecilere konuştuğu sırada ise kalabalıktan 'Hırsız var' şeklinde bağıranlar oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.