Başbakan alternatif  törenleri engellemeli

Başbakan alternatif törenleri engellemeli

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Konya İl Başkanı Ercan Sümer, Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri ile ilgili parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Sümer, "Bildiğiniz üzere 17 Aralık Hz. Mevlana'nın Hakk'a kavuşma günü, vuslatı, yani Şeb-i Arus'tur. 741 yıldır başta Mevleviler olmak üzere, Konya halkı ve kalbinde Hz. Mevlana sevgisi olan herkes 17 Aralık'ta Konya'da buluşur, Mevlana'nın Hakk'a yürüyüşünü yad eder. Şeb-i Arus bir kavuşmanın getirdiği düşüncenin büyük bir buluşmaya dönüşmesidir. Şimdilerde bu kavuşma, tören salonlarında yapılan sema ayinleriyle sürmektedir. Lakin, bilhassa AK Parti hükümetinden ve belediyelerinden kamusal destek alan bazı hadsizler, Hz. Mevlana'yı popüler kültüre malzeme ettikleri yetmezmiş gibi Şeb-i Arus törenlerini de başta İstanbul, Ankara, Antalya ve Sivas gibi şehirlere taşıma gayretindeler. Mevlevi camiasının çok iyi tanıdığı, Hz. Mevlana'nın öğretisini devam ettiren Mevlevi Postnişini Mehmet Çıpan'ın Konya dışında yapılan törenlere karşı sürdürdüğü mücadeleyi biliyor ve önemsiyoruz" dedi.
 
Konya kültürü, turizmi ve ticareti açısından hayati bir öneme sahip olan törenlerin sadece bu şehirde yapılmasını talep eden Sümer, şunları söyledi: "Konyalı olan ve Mevlana'yı çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, gereken adımları atmalı. Bu konuda Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Kültür ve Turizm Müdürü bu konuda insiyatif almalı. Birilerinin insanlara 'Konya'ya gitmenize gerek yok' demelerini, tören tertip etmelerini esefle kınıyoruz."
KERİM ATICI - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.