Sabit Horasan

Sabit Horasan

Başarıya uzanan yol!

Başarıya uzanan yol!

ÖNEMLİ NOT: Futbol müsabaka talimatında şike, teşvik ve ikisinin de teşebbüsüne verilecek küme düşme cezaları kaldırıldı. Hayırlı olsun. Temiz futbol beklentileri de böylece çöpe atılmış oldu.. Türk futbolunun geleceği karartıldı. 

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Konyaspor için söylenecek söz;

“başarıya uzanan yol” olmalıdır. 

Umarım ki, hiç kimse buna itiraz etmez..

Eden olursa da etsin..

Gerçekler ört-bas edilemez..

Bir başka deyişle; güneş balçıkla sıvanmaz..

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan dedik..

Dahası, Taşkentspor yöneticiliğinden Spor Genel Müdürlüğü’ne, hatta UEFA Başkanı Mıchel Platini’ye uzanan, başarı dolu uzun bir yol..

Hatta, bunu daha da geriye götürerek, Konya’nın Çaybaşı mahallesinden Ankara Ulus’a, oradan da Belgrad’a uzanan yol olarak değerlendirebiliriz..

Mehmet Baykan’ı tanıdığım zaman, o Taşkentspor’da  genç, idealist bir yöneticiydi. Hatta, o dönemde gençliğin verdiği dinamizmle söylediği sözler nedeniyle aleyhinde yazılarda yazdık.

Ama, aramızda kırgınlık olmadı.. Olmamalıydı da..

O inatla yoluna devam etti.

Mehmet Baykan, Taşkentspor yöneticiliğinin ardından kendisini ASKF yöneticiliği ve ardından da Genel Başkanlığı görevinde buldu..

Sayın Baykan için bu da yetmedi.. Uzun soluklu yürüyüşünü sürdürdü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliğinde buldu kendisini.

Bir insanın yükselmesinde hırs ve kişisel çıkarlar değil o işteki bilinci, başarma isteği ön plana çıkar.. Hırslı, kıskanç olanlar mutlaka sendeler, düşer, hata yapar ve engellere takılır. 

Mehmet Baykan, sabırla yürüdü. Merdivenleri bir bir çıktı ve bugün bir çok kimsenin gönlünden geçen, ancak ulaşamadığı bir yere kadar yükseldi..   

Bu başarıda belki dostlarının katkısı olmuştur. Ama, asıl yükselişi, onun içerisinde olan spor aşkından, spora hizmetten kaynaklanmaktadır.

Evet, daha bir kaç ay önce Spor Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan sayın Mehmet Başkan’ın trendi giderek yükseliyor..

Sayın Baykan, hafta içerisinde Belgrad’ta gerçekleştirilen 12. Spor Bakanları konferansında Türkiye’yi temsil etti. Konferansta sporda manipülasyon ve şikenin önüne geçilmesi amacıyla Avrupa ülkelerini kapsayacak şekilde bir ortak çalışma üzerinde durulduğunu belirten Baykan, ''Türkiye'nin konuya bakışı açık ve nettir'' diyerek verdiği önemli mesajla gündeme oturdu..

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi de olan Mehmet Baykan, konferans sonunda UEFA Başkanı Michel Platini ile görüşerek önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Görüldüğü gibi, Mehmet Baykan’ın yolu, Konyalı bir spor adamı olarak ulaştığı başarı asla küçümsenemez, ancak taktir edilir.

Konya olarak sayın Baykan’a destek olmak, omuz vermek yegane görevimiz olmalıdır.. Kendisinin Konya sporuna verdiği destekler ortadadır. Başarılarının artarak devam edeceğine gönülden inanıyoruz..

Yolun açık olsun Mehmet Baykan, başarınla övüneceğiz.. 

***

Başarıya uzanan yol dedik.

Aynı sözleri Konyaspor için de söyleyebiliriz.

Konyaspor süper lige çıkmasa bile, dar olanaklar içerisinde, gençlerle takviyeli kadrosuyla bugün, geçmişte yapılan tüm hatalara ve yanlışlara, ekonomik sıkıntılara rağmen Konya’yı en iyi şekilde temsil etmektedir.

Bank Asya 1. Lig’de, sezon  başından buyana kaybedilen şanssız puanlar olmasaydı Konyaspor bugün zirvede yer alır ve Süper lig yolunu çoktan yarılardı..

Ama, artık geçmişe takılmanın anlamı yok..

Önümüzde final havasında geçecek 9 maç var.

Bunların ilki de, bugün oynanacak Çaykur Rizespor karşılaşması..

Her karşılaşma çok önemlidir. Ancak, elbette ki ilk maçı kazanmak koşuluyla. Konyaspor için Rizespor maçını kazanmaktan başka çıkar yol yoktur.

Rakip, deplasmanda daha iyi oynayan ve dış sahada daha başarılı olan bir takım.. Silahları belli.  

Ancak, kendi oyununu rakibe kabul ettiren, oyunu iyi kontrol eden Konyaspor’un Rize maçını kazanacağına gönülden inanıyorum. Bunun içini de teknik kadro ve futsbolcular güveniyorum.. Başarılar Konyaspor..

Bu maçta, sahada mücadele edecek futbolcular kadar tribünleri dolduracak taraftarlara da büyük görev düşmektedir. O’da takıma destek olmalarıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR