“başarılı Okul Müdürleri Siyasi Kıyıma Uğradı”

“başarılı Okul Müdürleri Siyasi Kıyıma Uğradı”

Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Levent Nergis, okul müdürlerinin hükümete yakın sendika tarafından belirlendiğini savunarak, okul ve kurum yöneticilerini performans değerlendirilmesi konusunda taraflı davranıldığını ve başarılı okul müdürlerinin...

Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Levent Nergis, okul müdürlerinin hükümete yakın sendika tarafından belirlendiğini savunarak, okul ve kurum yöneticilerini performans değerlendirilmesi konusunda taraflı davranıldığını ve başarılı okul müdürlerinin siyasi kıyıma uğradığının altını çizdi.

'ADINI BİLE BİLMEDİKLERİ OKUL MÜDÜRLERİNİ NASIL TAKDİR ETTİKLERİ MERAK EDİLMEKTE'

Levent Nergis, yaptığı açıklamada, okul müdürlerinin görevlerinden alınarak yaklaşık 16 bin Okul Müdürünün yeniden görevlendirilebilmeleri için yapılan değerlendirme süresi tamamlandığını ve puanlar açıklandığını aktardı. “Ülke olarak tarihi günlerden geçtiğimiz şu süreçte biz eğitimcilerde –klişe tabirle- gün geçmiyor ki yeni bir garabetle karşılaşmayalım ve her garabet katlanarak skandallar yumağına dönüşmesin” diyen Nergis, “Tamamına yakını hükümete payanda sendikanın belirlediği kişilerden oluşan yeni atanan ilçe milli eğitim müdürleri ile bir kısmı atamaları iptal edilen bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin, önceden birlikte çalışmadıkları adını bile bilmedikleri, yeteri kadar tanımadıkları okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını nasıl takdir ettikleri merak edilmektedir.” şeklinde konuştu.

'BAŞARILI OKUL MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINARAK TASFİYE EDİLDİ'

“Kendi sendikalarına üye olmayanların dışlandığı ve malum sendikanın hazırladığı listeler üzerinden çalışılarak puanlamaların yapıldığı; üyeleri bu milletin evladı ve devlete vatandaşlık bağıyla da bağlı diğer sendika mensuplarına ise düşük puan verildiği görülmektedir.” görüşünü savunan Levent Nergis, şöyle devam etti:

“Uzun yıllardan beri okulları idare eden başarılı okul müdürleri, görevden alınarak tasfiye edilmiştir. Bu görevden almalar hangi kritere göre yapılmıştır? Başarılı okul müdürleri adeta siyasi kıyıma uğramıştır. Aktif Eğitim Sen, hep doğrunun yanında olmayı ilke edinmiş bir sendikadır. Bundan dolayı geçici siyasi mülahazaları değil de ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan genç nesilleri düşünmek zorunda olduğumuzun bilincinde olarak bazı uygulamaların getireceği acı sonuçları önceden tespit ve ifade etmeyi bir borç biliyoruz. Bu nedenle şu an uygulanmakta olan ve yarın ciddi sıkıntılar doğuracağından emin olduğumuz idareci atamalarında yüzde 60'lık idari puanlamanın değil de liyakatin esas alındığı eğitimin gerçek paydaşlarının belirleyeceği bir değerlendirme sistemi olmasını istiyoruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.