Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Başarılarına Başarı Katma Eğiliminde Olanlar

Başarılarına Başarı Katma Eğiliminde Olanlar

Vatanına ve yurttaşlarına bulunduğu vazifeli kurumda daha iyi hizmet verebilme oluşumunda olan Başkan, Genel Müdür, Bölge ve Baş Müdürler yanında bunlara bağlı diğer personel hiçte az değil.

 Siyasiler olduğu kadar sivil özel sektör yanında bilhassa kamu hizmeti yapanları da kapsar.
Şunu da açıklıkla belirteyim ki bizlerin çoğunluğu, maalesef bunları bilemezlik, göremezlik, haberini alamazlık, içinde olabilmeleri de su götürmez.
 Ancak bazı hususlar ayırım yapar. Örneğin siyasetçiler bilhassa Belediye başkanlıkları yaptıklarını, ellili yıllara kadar olan başkanların bir nevi tayinle gelmelerinden doğan rakip olmaması içinde gerek görmemeleri yerini bırakarak.
Önceleri sadece Basın son yıllarda ise görüntü de eklenince Medya olan iletişim kuruluşları vasıtası ile halka duyurmaktalar.
Sadece Medya’mı? Caddelerdeki ilan yerleri yanında bizzat kitap, broşür, dergi yayınlamak ve dağıtmak suretiyle halkını bilgilendirme yarışındalar.
Özel sektör de yeni açılımları ile ticari ve ekonomi işlemini ilerletmede… 
Yıllar öncesine göre ilerleme kaydettikleri gözden ırak değildir.
Öyledir ama onlar halka faydalı olma yanında bizzat kendilerinin kazancına kazanç katmak için uğraşı vermeleri de doğaldır.
Ticaret ve Sanayî sektörünün İlerlemesinde John Davison Rockefeller’in meşhur sözü olan “Sermayenizin yarısını reklama yatırınız” demesi boşuna değildir.
***
Birde bunları yani yaptıklarını bildiremeyen, reklamını yasak da olduğu için asla yapamayan idareciler vardır.
Bunlar yaptıkları ilerlemede kendilerine bir fayda getirmediği ve gerektirmediği halde bulunduğu idarenin yanı sıra daha çok vatandaşlarına yarar sağlama atılımını yaparken zevk içinde kalır daha şevkle çalışırlar.
Bu özeniş içinde olanları da bizler, tarafsız ve adam kayırma düşüncesinden uzak olarak vatandaşlarımızın da bilgilerine sunmalıyız k.
Bu özeniş içinde olanların şevkini, diğer vazifeliler de örnek alabilmesi ile adetlerinin daha da kabarmasına vesile olalım.
Sadece onların başarısını bilmekle mi kalalım? Hemen hemen çok az bilebildiğimiz, bu değerlerimizin…
Başarı içinde olurken, daha da başarılı olma atılımları yapmaları anında bazı zorluklarla hatta onları soğutabilecek hareketlerle karşılaştıklarını da bilmemizde fayda olur düşüncesindeyim.   
Çünkü  “yahu falanı yerinden almışlar. Tayin olmuş…” duygusu içinde leh veya aleyhte dedikodusu ile gün geçirmemizin faydası olamayacağı kanısındayım.
Tabi ki bu vurgularım “Sallabaşını. Al maaşını” prensip edip sadece verilen program ve ödenekle yetinip “Ben başka ne yapabilirim…” düşüncesi içinde olanlar için geçerli değildir. Başlarına öyle bir şey gelebilenler için. “Zaten hak etmişlerdi” diye de düşünebiliriz.
***
Açılımı böyle yaptıktan sonra elbette yurdumuzun pek çok yerinde olanlar olmakla beraber.
Bendenizin bizzat şimdilik müşahede edebildiği bu şekil oluşumlar içinde olanları sizlerle paylaşmak isterim.
 Asıl vazifeleri, verilen programlar ve ödenekleri dışında ne gibi atılımlar yapabilmiş veya düşünüp tatbikata koymuş olmakla birlikte…
Bağlı oldukları idareciler veya diğer yerlerden gelebilen çeşitli aleyh oluşumu karşılaşışlarından ne gibi durumlarla karşılaştıklarını da bilmemizin…
İlerde olabileceklerin belki önüne geçilebileceği, bu aleyh içinde işlem yapabilenlerin doğruya gidebileceği yönünde faydalı olacağı düşüncesi içindeyim.
***
Bu konu da halen vazifesi başında olanlardan şimdilik Konya PTT Başmüdürü, Serik PTT Müdürü, Numune hastanesi Başhekimi, Karayolları Genel Müdürü, Karayolları 3. ve 13. Bölge müdürleri olarak çalışmalarını gelecek yazımda Yüce Yaradan’ın izni ile sizlere sunmak isterim.
Vurguladığım gibi elbette bendenizin bizzat müşahede edemediği vazifeliler de vardır. Bunları bilenler bir zahmet edip bildirirlerse köşem açıktır.
Bendeniz ve yazılarımı yayınlayan gazetemiz sadece olumsuzlukların ortaya çıkarılması değil olumlu ve faydalı işlemlerinde açıklanması temayülünde ve vazifesi idraki içindedir.
Kimseyi hakkı olmadan, taraf tutarak yükseltmek veya alçaltmak bizim prensibimiz değildir.
Babamızın oğlu ve kızı olsa da.
Yanlışım olduğunda bildirene müteşekkir olur doğrusunu sizlere sunmaktan çekinmem.
Yaşamımda asla yapmadım. Olumsuzlukları yazmaktan asla çekinmedim. Bu hususta gazete bile değiştirdim.
Bilmeyerek bile yaptığımı ispat edenlerin ellerinden öper özür diler yazı yazmayı dahi bırakırım.
***
Sağlık ve esenlik içinde yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR