Başakşehir'de Kurban Kesim Alanları Bayrama Hazır

Başakşehir'de Kurban Kesim Alanları Bayrama Hazır

Kurban Bayramı'na az bir süre kala, belediyeler de hazırlıklarını tamamladı. Başakşehir Belediyesi, Başakşehir 1. Etap yürüyüş yolu altı ve Bahçeşehir’de kurulan kurban satış ve kesim alanlarıyla hizmet verecek. Başakşehir kurban...

Kurban Bayramı'na az bir süre kala, belediyeler de hazırlıklarını tamamladı. Başakşehir Belediyesi, Başakşehir 1. Etap yürüyüş yolu altı ve Bahçeşehir’de kurulan kurban satış ve kesim alanlarıyla hizmet verecek.

Başakşehir kurban alanında 126, Bahçeşehir bölgesinde ise 13 küçük ve büyükbaş hayvan çadırı yer alıyor. Kurban Bayramı'nda vatandaşlara 2 kurban alanında kurulan 10 kesim konteynerında hizmet verilecek. Konteynır bünyesinde hizmet veren kasaplar, modern şerit testerelerle yapılan kesimlerin sonunda belediye tarafından sağlanan poşetler içersindeki kurbanları sahiplerine teslim edecek. Alanlarda ayrıca konteynırların önünde 1 küçükbaş kesim, parçalama, 9 büyükbaş kesim, parçalama ünitesi hizmet verecek. Alanda bir kesim konteynırı da yedekte bekletilecek.

Tesislerde 250 araçlık otopark ile trafiğin düzenli akışı da sağlanacak. Belediye zabıta birimleri de bayram boyunca hizmet verecek. Kurban öncesinde ve bayram günü hizmet verecek uzmanlar arasında diyetisyen, doktor ve sağlık ekibi, veteriner, müftülük görevlisi de yer alıyor.

Bayramı süresince alanlarda yaşanabilecek olumsuz duruma karşı iletişim merkezi sürekli açık olacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini alanlarda yapabileceği gibi Belediye Çağrı Merkezi’nin 444 0 669 numaralı telefonunu arayarak da iletebilecek.

Belediye bünyesinde bayramda olumsuz görüntülerin oluşmaması için, kurban süresince gelen kurbanlıkların yerleştirilmesi, çadırlara hayvan sahiplerinin yerleşmesi, evrakların kontrolü, kurban alanı işlemleri ile ilgili görev yapacak. Ayrıca belediye tarafından izin verilen alanların dışında kesim yapanlara belediye ekipleri tarafından müdahale edilerek cezai işlem uygulanacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.