Başak Koleji’nden 'Olimpiyat' sınavı

Başak Koleji’nden 'Olimpiyat' sınavı

Özel Başak Koleji Müdürü Hamza Kaynar, "Yapmış olduğumuz sınav sonucunda seçip yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz TEOG sınavlarında büyük başarı göstererek Konya'nın en seçkin liselerine girmeye hak kazanmıştır" dedi.

Özel Başak Koleji'nde, bu yıl 13.sü düzenlenen Olimpiyat Sınavı heyecanı yaşandı. Konya ve ilçelerinden toplamda 176 okuldan bin 697 ilkokul ve ortaokul öğrencisi başvurdu. Düzenlenen sınav ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Özel Başak Koleji Müdürü Hamza Kaynar, Başak Koleji'nin verdiği eğitimin diğer okullara bir model olduğunu belirterek, "Başak Koleji olarak olimpiyat çalışmaları, bilime yatkın öğrencilerin tespit edilip eğitildiği bir eğitim modelidir. Türkiye'yi güzel bir geleceğe taşıyacak, bilimsel düşünceye sahip nesil yetiştiren bir eğitim projesi olarak başlamıştır. Okulumuz geleneksel hale getirdiği olimpiyat sınavları 13 yıldır başarıyla uygulanmaktadır. Temel başarılarda yapmış olduğumuz sınav sonucunda seçip yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz TEOG sınavlarında büyük başarı göstererek Konya'nın en seçkin liselerine girmeye hak kazanmıştır. Ahlakıyla da örnek öğrenciler olması bizi ayrıca gururlandırmıştır. Türkiye'de en seçkin üniversiteleri olan Bilkent, ODTÜ, Cerrahpaşa, Hacettepe ve benzeri öğrencilerimizin olması bu başarının tesadüf olmadığının en büyük ispatıdır" diye konuştu.

DEĞER EĞİTİMİ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ

Değer eğitimi konusuna ağırlık verdiklerini kaydeden Kaynar, "Elbette akademik başarının yanında Özel Başak Koleji olarak en değer verdiğimiz konulardan biri de, 'Değerler Eğitimi' çalışmalarımızdır. Mevlana Mesnevisi'nde 'değer nedir' diye sorar ve cevaplar: 'Buğday ve un değerlidir. Asıl amaç ve ürün olan ekmek daha değerlidir. En değerli nedir? Tohumun ekmeğe dönüşmesine şükreden insan daha değerlidir. Bu insan sadece bedenini değil, canını da beslemiştir. Önce yok olmuş sonra başak vermiştir.' Anne baba olarak sormamız gereken soruların başında şunlar gelir, içinde bulunduğumuz ortam ve çevre istediğimiz değerlere sahip çocukları yetiştirmek için uygun mu" ifadelerini kullandı.

BİN 697 İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ BAŞVURDU

"Öğrencilerimiz bizleri gururlandırıyor" diyen Kaynar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yükselen şiddet eğitimleri, sahtekarlıkta artış, anne-babaya, öğretmene, yetkili kişilere karşı gelme, iş ahlakına düşüş, kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincinde azalma, kendine zarar verici davranışlarda artış ve benzeri sorunların çözümü olarak uyguladığımız 'Değerler Eğitimi' programına katılan öğrencilerimizde gördüğümüz davranış değişiklikleri biz daha da gruplandırmaktadır. Olimpiyat, 4,5,6,7 ve 8. sınıfa giden bütün Konya ve ilçelerinden müracaat eden tüm öğrencilerimizedir. Sınava Konya ve ilçelerinden toplamda 176 okuldan bin 697 ilkokul ve ortaokul öğrencisi başvurdu. Umarım sonuçlar da niyet gibi hayırlı olur."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.