Başak Koleji yabancı uyruklu çocukları ağırladı

Başak Koleji yabancı uyruklu çocukları ağırladı

Konya Çocuk Hakları ve İl Çocuk Komitesi Koordinatörlüğü tarafından planlanan 18 yabancı uyruklu çocukla Sosyal Uyum Projesi kapsamında uyum çalışması yapıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu(UNFPA)’nun işbirliğinde yürüttüğü geçici koruma statüsüne sahip ihtiyaç sahibi yabancıların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlere erişimini arttırmak amacıyla 19 il 20 Sosyal Hizmet Merkezinde “Koruyucu Önleyici Hizmetler Kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerinin Desteklenmesi Projesi”ni başlattı. Proje kapsamında Özel Başak Koleji, Konya Meram Sosyal Hizmet Merkezi ekibini okulda ağırladı.

Bu kapsamda Konya Çocuk Hakları ve İl Çocuk Komitesi Koordinatörlüğü tarafından planlanan 18 yabancı uyruklu çocukla Sosyal Uyum Projesi kapsamında uyum çalışması yapıldı. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Afgan- Suriye ve Türk uyruklu çocuklarla boyama ve resim çalışması yapılarak yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak ve insan haklarına dikkat çekmek amaçlarıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Okul idaresinden yapılan açıklamada, “Bugün gerçekleştirilen bu kaynaşma ve uyum çalışmasında proje okulu olarak bizi seçen misafirlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca bu imkanı sağlayan Kurucu Temsilcimiz Celal Demir beye, atölye çalışmasını gerçekleştiren Görsel Sanatlar öğretmenimize ve organizasyonu sağlayan Tarih öğretmenimize teşekkür ederiz” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.