Barzani: İskoç Referandumu Herkes İçin Ders Mahiyetinde

Barzani: İskoç Referandumu Herkes İçin Ders Mahiyetinde

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, İskoçya'da yapılan referandumun herkes için ders mahiyetinde bir olay olduğunu ifade etti. Başbakanlık resmi internet sitesinde yayınlanan bir açıklamada Neçirvan Barzani, geçtiğimiz...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, İskoçya'da yapılan referandumun herkes için ders mahiyetinde bir olay olduğunu ifade etti. Başbakanlık resmi internet sitesinde yayınlanan bir açıklamada Neçirvan Barzani, geçtiğimiz günlerde İskoçya'da yapılan bağımsızlık referandumunu değerlendirdi.

Barzani, İskoçya'da yapılan referandumun demokrasinin güzel bir tablosu olduğunu, iki milletin bir arada yaşamasının ancak iki tarafın gönüllü olarak beraber yaşamayı arzu etmesi halinde başarılı olabileceğini vurguladı.

İskoçya halkının bağımsızlığı reddetmesi üzerine İngiltere Başbakanı David Cameron'un açıklamalarına değinen Barzani, "İskoçya halkı bağımsızlığı reddetiken sonra İngiltere Başbakanı David Cameron'un yaptığı açıklamalardan mutluluk duydum. Cameron yaptığı ilk açıklamada İskoçya halkının isteklerine cevap vereceklerini ve halkın yerel yönetimine daha çok yetki vereceklerini söyledi. Bu örnek teşkil edecek bir davranıştır. Umarım Bağdat siyasetçileri bu davranışlardan ders alır. Yıllardır çözümü bekleyen sorunları bir an önce çözüme kavuşturur." şeklinde konuştu.

Irak Anayasasının 140. maddesi ile ilgili Bağdat'ın son kararını beklediklerini söyleyen Barzani, Kürt Yönetiminin Bağdat'ın siyasi isteklerine rehine olmayacağına işaret etti.

Barzani, Bağdat yönetiminin, 'Irak Kürdistan halkı sizin sesinizi duyuyoruz. Endişe duyduğunuz konulara çare bulacağız. Sizi ümitsiz bir ortak gibi yanımızda sonuna kadar tutamayacağız biliyoruz. Dünya değişiyor. Biz de değişiyoruz.' şeklinde açıklamalarda bulunmalarını temenni ettiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.