Bartın'da Maden Ocağında Göçük: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bartın'da Maden Ocağında Göçük: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding iştiraklerinden Hema Madencilik'e ait maden ocağında galeri açma çalışması sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 Çinli işçiden biri yaralı olarak kurtarıldı, 1 işçinin ise...

Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding iştiraklerinden Hema Madencilik'e ait maden ocağında galeri açma çalışması sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 Çinli işçiden biri yaralı olarak kurtarıldı, 1 işçinin ise cesedi çıkarıldı, diğer işçiyi ise çıkarma çalışmaları sürüyor.

Amasra'ya bağlı Tarlaağzı köyü yakınlarındaki madende galeri açma işlemleri sırasında eksi 300 kotunda henüz belirlenemeyen bir nedende göçük meydana geldi. Madende çalışan Çinli işçilerden Shouping Sun (40), Maoshun Yang (38) ve Shouje Sun (37) göçük altında kaldı.

Çalışma arkadaşlarının müdahalesiyle işçilerden Shouping Sun (40) göçük altından yaralı olarak kurtarıldı. Çinli işçi, 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Göçük altında kalan diğer işçilerden Maoshun Yang'ın (38) ise sabah saatlerinde cesedine ulaşıldı. Toprak altında kalan diğer işçi Shouje Sun'u (37) ise çıkarma çalışmaları devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.