Bartık:rehine Vatandaşlarımızın Durumu Nedir Bilmek İstiyoruz

Bartık:rehine Vatandaşlarımızın Durumu Nedir Bilmek İstiyoruz

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Irak'ta rehin tutulan vatandaşların durumunun ne olduğunu bilmek istediklerini söyledi. Bartık, "Türkiye gibi büyük bir devletin vatandaşlarının birer terör örgütünce alıkonulması...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Irak'ta rehin tutulan vatandaşların durumunun ne olduğunu bilmek istediklerini söyledi. Bartık, "Türkiye gibi büyük bir devletin vatandaşlarının birer terör örgütünce alıkonulması kabul edilemez. Bu durum ivedilikle çözüme kavuşmalı. Umarım konsolosluk çalışanlarımız bayramda sevdikleri ile birlikte olurlar.” dedi.

GTO Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, meslek komite ve disiplin kurulu üyelerinin katılımı ile genişletilmiş olarak gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ali Yener Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Maliye Bakanlığı’nın 'Vergisini düzgün ödeyen mükellefler ödüllendirilmeli' talebine karşılık vermesinin sevindirici olduğunu söyledi. 'Vergisel Uyum Analiz Modeli ve Mükellef Değerlendirme Sistemi'ni memnuniyetle karşıladığını belirten Bartık, sistemin mükellefler arasındaki haksızlığa çözüm getireceğine inandığını kaydetti.

"GAZZE'DEKİ OLAYLARI KINIYORUZ"

Gazze’de yaşanan olaylara da değinen Bartık, "İsrail’in Gazze’de çocuk, kadın, sivil demeden yaptığı acımasızca saldırıları kınıyoruz” dedi. Yaşananlar karşısında dünyanın artık suskunluğunu bozması gerektiğini vurgulayan Bartık, “Gazze’ye yönelik sağlık malzemelerinin, temel ihtiyaç maddelerinin ve diğer insani yardımların bile bölgeye giriş ve çıkışını engelleyen ambargo derhal kaldırılmalıdır. Bizler bireysel olarak İsrail ürünlerini kullanmayarak bu vahşete ekonomik katkı sağlamamayı tercih edebiliriz. Dileriz bayram Filistinli kardeşlerimiz için güzel günlerin başlangıcı olur." diye konuştu.

"IRAK VAR OLDUĞU SÜRECE GAZİANTEP'E İHTİYACI VAR"

Irak’ta yaşanan olayların bir an önce son bulmasını ve güçlü ticari ilişkilerimizin yeniden aynı ivmede devam etmesini istediklerini belirten Bartık, iş dünyası olarak olayların ekonomik boyutunu tartıştıklarını ancak olayların çok boyutlu olduğunu ve dikkat edilmesini gerektiğini vurguladı. 'Her şeyden önce rehin tutulan vatandaşlarımızın durumu nedir bilmek istiyoruz' diyen Bartık, “Türkiye gibi büyük bir devletin vatandaşlarının birer terör örgütünce alıkonulması kabul edilemez. Bu durum ivedilikle çözüme kavuşmalı. Umarım konsolosluk çalışanlarımız bayramda sevdikleri ile birlikte olurlar.” şeklinde konuştu.

Şu an Irak ticaretindeki en önemli sorunun güneye geçiş yolu bulunmaması olduğunu söyleyen Bartık şöyle devam etti: "Irak var olduğu sürece Gaziantep üretimine, ürünlerine ihtiyaç duyacak. Biz Irak’a ürün göndermek zorundayız. Şu an bu konudaki sıkıntımız Irak’ın güneyine geçiş yolumuz olmayışı. Gaziantep olarak Irak ticaretindeki en büyük avantajımız navlundu. Şimdi güneye gitmek için İran’ı kullanırsak bu avantajı yitiriyoruz. Dolayısıyla sorunu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi başkanlığında Ankara’da yaptığımız toplantıda dile getirdik. Şu an İran’dan Irak’a transit geçiş için bakanlıklar nezdinde diyalogların sürdüğünü biliyoruz. Sevkiyat problemimiz çözülürse ticari ilişkilerimiz yine eskisi gibi devam edecektir."

"LOJİSTİK MERKEZ KONUSUNDA SPEKÜLASYONLAR VAR"

Gaziantep’te kurulması planlanan lojistik merkezin yerinin henüz belli olmadığını söyleyen Bartık, arazi yatırımı konusunda dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Bartık, lojistik merkez konusunun kent gündeminde olduğunu ve nereye yapılması gerektiği konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi. "Valilik, Belediye, Odalar ve OSB olarak tüm taraflarca yürütülen görüşmeler henüz neticelenmedi, bizim için en doğru yer OSB çevresi. Merkezin nereye kurulacağı belli değil ancak arazi fiyatlarında spekülatif artışlar yaratmak adına yatırımcılar yanlış yönlendiriliyor. Arazi yatırımı yaparken yatırımcıların dikkatli olması gerek." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.