Baro'dan birlik mesajı

Baro'dan birlik mesajı

Üçüncü kez Konya Barosu Başkanlığı'na seçilen Fevzi Kayacan, "Zorlu bir seçim dönemini geride bıraktık. İncinmiş olabiliriz, incitmiş de olabiliriz. Helallik diliyor ve hakkımı helal ediyorum. Meslektaşlarımız birlikte çalışın mesajı verdi" dedi

Zorlu, maalesef birazcık da yıpratıcı bir seçim dönemini daha geride bıraktıklarını belirten Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, "Temennim daha olgun, daha seviyeli, basının önünde yersiz tartışmaların yaşanmadığı, yapılacakların meslektaşlarıma anlatıldığı bir dönemi geçirmemizdir. İncinmiş olabiliriz, incitmiş de olabiliriz. Helallik diliyor ve hakkımı helal ediyorum" diye konuştu. Hafta sonu yapılan seçimlerde oyların çoğunu alarak üçüncü kez Konya Barosu Başkanlığı'na seçilen Fevzi Kayacan, seçimlerden sonra Facebook sayfasından yazılı bir açıklama yaptı.

YARGISAL İŞLEYİŞTE SORUNLAR VAR

Kayacan, "Onuruma, mesleğime, şahsıma yönelik hakaret addettiğim hususlarla ilgili elbette hukuki haklarımı saklı tuttum. Yeni bir dönem, yeni bir gün. Mesleki sorunlarımız var üstelik oldukça ciddi sorunlar. Türkiye'de yargısal işleyişte sorunlar var. Yok demeyi çok isterdim. Ama var. İletişim sorunumuz var. Birbirimizi doğru anlama sorunumuz var. Empati sorunumuz var. Bu kadar sorunlar yumağından çıkış yolu birlik ve beraberliğimizi korumamızdan geçer. Hâkimi, savcısı, avukatı, adliye çalışanı, güvenlik güçleri ile birlikte Türk yargısına hizmet etmek, ve kaybolan güveni yeniden sağlamaktan başka bir çaremiz yok. Unutmayalım ki; yargı bir ülkenin bağımsızlığının sembollerindendir. Bu bakımdan yersiz tartışmalar, mesleki taassuplar bir yana bırakılmalı adalet, hukuk, insan hakları, evrensel hukuk ilkeleri, uluslararası sözleşmelerle kabul edilen evrensel değerler ekseninde yargımızı hakkettiği konuma mutlaka ama mutlaka getirmeliyiz. Getirmek zorundayız" diye konuştu.

AVUKATLAR BİRLİKTE ÇALIŞIN MESAJI VERDİ

"Avukatlık bir yakınma mesleği değildir" diyen Kayacan, sözlerini şöyle tamamladı: "Aksine bir mücadele mesleğidir. Avukatlık bir umutsuzluk mesleği değildir. Aksine bürolarımız; insanların umutla gelip, adalet arayışı fişeğinin ilk ateşlendiği yerlerdir. Umutla, kararlılıkla, doğru iletişim yöntemleriyle mesleğimizin hakkettiği konuma ulaştırmak için hep birlikte çalışmalıyız. Dünyanın en kolay işi sadece eleştirmektir. Eleştiri de olsun. Ama herkes de önce kendi işini en iyi biçimde, en doğru şekilde yapsın. Herkes önce kendini eleştirsin. Bunun adına da sanırım öz eleştiri diyorlar. Seçimlerde yarışan İlke Grubu'na, Demokrat Avukatlar Grubu'na ve Değişim Hareketi'ne, onların başkan adaylarına ve benim temsil ettiğim Birlik Grubu'na ve destekleyenlerine teşekkür ediyorum. Her grup mutlaka seçim sonuçlarını analiz edecektir. Benim ağzımdan bir sonraki seçim dönemine kadar grup sözcüğünü duymayacaksınız. Ama unutmamak gerekir ki, meslektaşlarımız 'birlikte çalışın' mesajını verdi. Seçimler bitti. Bugün yeni bir gün. Hayat devam ediyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Tüm meslektaşlarıma sağlık ve başarılar diliyorum."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.