Baro'da yeni dönem

Baro'da yeni dönem

Konya Barosu'nda seçimli olağan genel kurulu tamamlandı. Avukatlar seçimini yaptı. Konya Barosu'nun yeni başkanı oyların önemli bir kısmını alan Mustafa Aladağ oldu

Yapılan seçimde Mustafa Aladağ 799, Suat Altınsoy 481, Ziya Sevgili ise 197 oy aldı. Seçimler 09.00 ile17.00 arasında gerçekleştirildi. Adliyede emniyet güçleri tarafından ise sıkı güvenlik önlemleri alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Avukat Ahmet Sorgun da seçimde oy kullandı. Oy kullandıktan sonra basına açıklamalarda bulunan Sorgun, seçimin hayırlı olmasını temenni etti.  Adayların güzel bir ortamda yarıştığını dile getiren Sorgun, “Uzun bir çalışmanın ardından baro seçimlerinde nihayet sona gelindi. Önemli bir seçim. Hukuk hayatımızda sivil toplum kuruluşlarının, odaların, baroların çok önemli bir yeri var. Buralar doğrudan demokrasi ve temsilin mekanları. Konya Barosu ile gurur duyuyorum. 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından yaşananları hepimiz biliyoruz. Hukukumuz, istismar edilmeye çalışıldı. Bu başarılamayınca, mermilerle tanklarla milli irademize saldırı yapıldı. Bu, darbeden de öte bir şey. Bu seçim, o süreçten sonraki ilk baro seçimi. Adaletin sağlanması için, hepimiz gerekli mücadeleyi veriyoruz. Adayların hepsi birbirinden değerli. Sonuç ne olursa olsun kazanan ülkemiz ve Konya olsun. Bugün hicri yılbaşı. İslam aleminin bu önemli günü de kutlu olsun Terörsüz bir yaşam bizlere nasip olsun” dedi. 

ADAYLAR BİRLİKTELİK MESAJI VERDİ

Farklı gruplardan seçimlere giren 3 başkan adayı, seçimden önce birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yaşanan olayların kendilerini yıldıramadığını söyleyen İlke Grubu Başkan Adayı Mustafa Aladağ, “Yeniden diriliş ve ayaklanma  için mücadele verdik. Birlik ve beraberliğin mesajının verildiği bir seçim. Diğer başkan adayları ile birlikte nezaket çerçevesinde ve olgun bir atmosferde seçim heyecanı yaşadık. Bu hava inşallah seçimden sonrada devam eder. Sonuçlar, şimdiden hayırlı olsun” dedi. Birlik Grubu Başkan Adayı Suat Altunsoy da, “3 grupla seçimlere giriyoruz. Güzel bir ortamda seçimi yapıyoruz. Önemli olan avukatların 15 Temmuz itibariyle Türkiye'nin bulunduğu durumu da göz önüne alarak, tüm meslek gruplarında olduğu gibi avukatların da birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuç ne olursa olsun avukatlar birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını devam ettirecek. Hepimiz için önemli olan vatan, bayrak ve millettir” şeklinde konuştu. Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı Ziya Sevgili de şunları kaydetti: “Olgun ve bize yakışan bir seçim oluyor. Arkadaşlarımız bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Her seçimde ilkeli durmayı başardık. Yaşananlar memleket meselesi. Sorunlar ile ilgilenecek bir yönetim lazım. Biz bunun için aday olduk. 15 Temmuzla birlikte yaşanan yeni bir dirilişin göstergesidir. Kendi göbeğimizi keseceğimiz, bağımsız bir ülkenin temelini oluşturmalıyız. Kimseyi suçlamak istemiyoruz. Herkesin adil yargılanma hakkı vardır. Vatana ihanet edenin mazereti olmaz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.