Baro'da başkanlık yarışı

Baro'da başkanlık yarışı

Konya Barosu'nde seçim heyecanı başladı. Fevzi Kayacan'ın FETÖ soruşturmasından tutuklanmasının ardından başkanlık yarışı kızıştı. Mustafa Aladağ, Suat Altınsoy ve Ziya Sevgili başkanlık için yarışıyor

Avukatlar yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Türkiye'nin en büyük 6. barosu olan Konya Barosu'nda seçim heyecanı başladı. Konyalı avukatlar yönetim, disiplin ve denetleme kurulu ile Türkiye Barolar Birliği delegeleri için sandık başına gidecek. 2010 yılından beri Konya Baro Başkanlığı görevini yürüten Fevzi Kayacan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği nedeniyle geçtiğimiz haftalarda başkanlığı bıraktı. FETÖ üyeliğinden tutuklanan Kayacan'dan boşalan koltuğa ise 3 isim talip oldu. Başkanın istifasının ardından yarış daha da kızıştı. Konya Barosu'nun seçimli olağan genel kurulu 1-2 Ekim tarihlerinde yapılacak.

3-4mustafa-aladag.jpg

Mustafa Aladağ

BARONUN SEÇİM TAKVİMİ NETLEŞTİ

Fevzi Kayacan'ın yerine gelen Konya Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Kemal Temiz, genel kurul ve seçimler hakkında açıklama yaptı. Temiz, "Genel kurul toplantısı, gündemde yazılı hususları görüşmek üzere 1 Ekim Cumartesi günü saat 09:30-14:00 arasında Konya’da Galaport Düğün ve Kongre Merkezi Salonu’nda yapılacak. Toplantıda çoğunluk sağlandığı takdirde 2 Ekim Pazar günü saat 09:00-17:00 arasında Konya’da Adalet Sarayı’nda yargı gözetiminde seçimler yapılacak. Oy kullanırken oy verenin kimliğinin Baro veya resmi kuruluşça verilen belge ile ispat edilmesi gerektiğinden meslektaşlarımızın kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. İlk genel kurul toplantısında çoğunluk olmadığı takdirde ikinci genel kurul toplantısı 08.10.2016 Cumartesi günü aynı yer ve saatte, seçim de 09.10.2016 Pazar günü saat: 09:00-17:00 arasında Adalet Sarayı’nda yapılacaktır. 1136 sayılı avukatlık kanununun 86. maddesi gereğince; baro levhasına yazılı her avukat genel kurul toplantılarına katılmak ve oy kullanmakla yükümlüdür. Haklı bir engele dayanmış olmadıkça ve toplantılara gelmeyen veya oy kullanmayanlara yetkili İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından (Avukatlık Kanununun değişik 86. maddesi gereğince) yıllık keseneğin üçte biri miktarında para cezası verileceği yasa hükmüdür. Meslektaşlarımızın genel kurula ve seçimlere katılmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

3-5suat-altinsoy.jpg

Suat Altınsoy

 

3 İSİM BAŞKANLIK İÇİN YARIŞIYOR

Baro'da başkanlık içinse 3 isim yarışıyor. Seçime şu an itibariyle Birlik Grubu, İlke Grubu ve Demokrat Grubu giriyor. Grupların listeleri belli olmaya başladı. Birlik Grubu'nun başkan adayı Avukat Suat Altınsoy oldu. Altınsoy, aylar öncesinden başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Demokrat Grubu'nun adayı ise Ziya Sevgili. Mustafa Aladağ ise İlke Grubu'nun başkan adayı oldu. Başkan adaylarının avukat ziyaretleri devam ediyor.

3-6ziya-sevgili.jpg

Ziya Sevgili

ADAYLAR DESTEK TURUNA BAŞLADI

Başkan adayları destek turlarına başladı. Adaylar hukuk bürolarını ziyaret edip avukatlardan destek istiyor. Kulislerde, seçim tahminleri yapılıyor. Milliyetçi grubun desteğini arkasına alan Mustafa Aladağ'ın ipi göğüsleyeceği konuşuluyor.  Aladağ, daha önce Fevzi Kayacan ile başkanlık için yarışmış, kaybetmişti. Avukatlar Aladağ'ın en güçlü aday olduğunu söylüyor. Suat Altınsoy'un başkan olacağını düşünenler de var. Demokrat Grubu'n adayı Ziya Sevgili'ye ise pek şans verilmiyor.

SON SÖZÜ AVUKATLAR SÖYLEYECEK

Öte yandan 2014 yılında yapılan seçimde bin 369 avukat katılmıştı. Seçimde Fevzi Kayacan, Hasan Özen, Hilmi Erkin ve Abdullatif Yılmaz başkanlık için yarışmıştı. Seçimde 578 oy alan Kayacan üçüncü kez Konya Baro Başkanlığı'na seçilmişti. Avukat Hasan Özen 515 oy, Hilmi Erkin 216 oy alırken, Abdullatif Yılmaz ise hiç oy alamadı. Genel kurulda son sözü avukatlar söyleyecek.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.