Baro herkese eşit mesafede

Baro herkese eşit mesafede

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri kısa bir süre önce yapılan seçimin ardından göreve gelen Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ'ı ziyaret etti. 

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, "Barolar dahil, adliye siyasallaştırılmadan, bütün herkesi kucaklayarak, yargı hizmetlerini yerine getirmelidir. Adil olmak da bunu gerektirir. Konya Barosunda yapılan ve tam manasıyla bir demokrasi örneği teşkil eden seçimin ardından göreve gelen Avukat Mustafa Aladağ ve ekibini tebrik ediyor, seçim sonuçlarının Konya Barosu ve tüm Konya için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Baroların bağımsız kurumlar olması gerektiğine vurgu yapan Sefa Özdemir, hukukun herkes için eşit bir şekilde işlemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Konya Barosu üyesi avukatların adaletin tecelli etmesi konusunda üstlendikleri misyonun bilincinde olduklarına inanıyoruz. Baro'nun bağımsızlığı demokrasinin temel direklerinden olan avukatların da bağımsızlığını beraberinde getirir. İçinde bulunduğumuz süreç, yargı sürecinin temel sacayaklarından olan avukatların önemini daha da ön plana çıkarmıştır. Bu manada yeni dönemde Konya Barosu'nun üzerine de önemli görevler düştüğüne inanıyoruz" ifadelerini kullandı.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Barosu Başkanı Avukat Mustafa Aladağ da, "İyi bir ekiple göreve geldik. Eşit mesafede herkese hizmet götüreceğiz. Baro, belli bir kesimin değil, bütün meslektaşlarımızındır. Hukuk anlamında da doğru neyse, biz orada olmak için azami gayret göstereceğiz. Yanlışın her türlü karşısında duracağız" diye konuştu. Konya Baro Başkanı Avukat Mustafa Aladağ ayrıca, Konya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte çeşitli sosyal faaliyetler yürütme konusunda da ellerinden gelen desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.