Baro herkese açık olacak

Baro herkese açık olacak

Konya Barosu İlke Grubu, 2 Ekim günü gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri için aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. İlke Grubu Başkan Adayı Av. Mustafa Aladağ, Baro'nun kapısının herkese açık olacağını söyledi

Yaka Marina Düğün ve Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Av. Murat Çiçek ve çok sayıda avukat katıldı. İlke Grubu Başkan Adayı Av. Mustafa Aladağ, Nisan ayında başladıkları seçim çalışmalarını nezaket kuralları içinde geçirdiklerini söyledi. Demokratik yarışın devam etmesi temennisinde bulunan Aladağ, grubunun gücünü meslektaşlarından aldığını belirtti.

İDEOLOJİK KAYGILARIMIZ YOK

“Siyasi ve ideolojik hiçbir kaygı ile yola çıkmadık” diyen Aladağ, şunları kaydetti: “Gönlümüz rahat. Konya Barosunun son iki yıldır yaşadıkları ortada. Düne ait olanlar dünde kaldı, biz bugüne odaklanmalıyız. Yaşanan ayrışma ve farklılıkları nasıl ortadan kaldırabiliriz onu düşünüyoruz. Meslektaşlarımızın başı dik alnı açık şekilde gezmesi için mücadele edeceğiz. 1850 meslektaşımız 300 stajyerimiz ile çalışıyoruz. Genç meslektaşlarımızın sorunları bizim için büyük bir dert. Mesleği mutlu ve huzurlu yürütmek hepimizin hakkı. Üzerimize düşeni kararlılık ile yapacağız. Birçok projemiz var. Adli yardım gelirlerini artırmayı hedefliyoruz. Avukat kart ile ayrıcalıklardan yararlanmayı faydalı görüyoruz. 15 Temmuz başarısız askeri darbe girişiminin ardından hayatını kaybedenler ve yaralananlar için hak arayacağız ve bunu ücretsiz bir şekilde gerçekleştireceğiz. O makam sizlerin. Orayı birlikte yöneteceğiz. O kapı kimseye kapalı olmayacak. Seçimlere kadar grupçuluğun olması normal fakat seçimlerden sonra bu algıya karşıyız.”

Başkan Adayı Aladağ'ın konuşmasının ardından grup adayları kendini tanıttı. İşte İlke Grubunun Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Adayları: “Av. İsmail Keklik, Av. Kurtalmış Ceylan, Av. Oktay Unkur, Av. Dilaver Kezek, Av. Ercan Şen, Av. Fatih Özer, Av. Nuri Çiftçi, Av. Elif Kizir, Av. Halil Arı, Av. Gökhan Tozoğlu, Av. Selahattin Karagöz, Av.Efil Öz, Av. Mehmet Sertdemir, Av. Erman Erdal, Av. Mevlüt Cihan Şahin, Av. İsa Tanoğlu, Av. İbrahim Dülger, Av. Hasan Özen, Av. Ahmet Celaledtin  Yalçın, Av. Cemil Yılmaz Kart, Av. Ebru Akgül Şener ve Av. Ayşe İşleyici.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.