Barlas'tan Erdoğan'a eleştiri

Barlas'tan Erdoğan'a eleştiri

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ülkede kriz yok" açıklamalarını bugünkü köşesinde "Ülkede kriz yoksa öfkeli ve tepkisel konuşmalar yapma" diyerek eleştirdi.

AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Beştepe'de Gaziler Günü nedeniyle ekonomi hakkında yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü konuşmasında "kriz, miriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, güçlenerek yürüyoruz" demişti. Döviz ile kiralama yasağına da değinen Erdoğan, "bundan sonra öyle AVM'lerde dolar ile Avro ile kira mira yok. Bu ülkede Türk Lirası geçer. Aksi takdirde bunun bedelini öderler" açıklamasında bulunmuştu.

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas'ta bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ı eleştirerek "Eğer ülkede gerçekten bir kriz yoksa ülkenin siyasi liderleri toplumu geren ifadelerle yapılmış öfkeli ve tepkisel konuşmalar da yapmamalıdırlar. Bu gibi önemli dönüm noktalarında toplumun sakinliğe, güven duygusuna ve istikrarın varlığına inanmaya ihtiyacı vardır. Özellikle ekonominin gerçeklerine karşı yapılmış tepkisel konuşmalar, piyasadaki güven duygusunu zedeleyebilir." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum