Adem Turan

Adem Turan

Barış planı ne kadar önemli?

Barış planı ne kadar önemli?

Bizim literatürümüzde ‘acırsan acınırsın’ diye bir halk tabiri vardır. Sınırımızda cirit atan bu terör örgütlerinin başı ezilmezse, şehit haberlerinin sonu gelmeyecektir.

Çünkü şer odakları buraları mesken tutmuş. “Düşmanınım düşmanı dostumdur” kaidesi ile hareket eden dış güçler, bu hainlere her türlü desteği vermeyi ihmal etmiyor. Savaşmak için ne lazımsa silah, lojistik ve askeri eğitim vermekteler. Son günlerde 30 bin adet TIR savaş malzemesi gönderdiler. Biz parası ile alamazken, bunlara meccanen olmak üzere ayaklarına kadar götürüyorlar.

Elbette küfür tek millet, bu karaktersizleri de maşa olarak kullanıyorlar. Allah onların müstahaklarını versin.

Eğer bunları yok etmezsek, sinsice sınırlarımıza girip kalleş metotlarla askerimize, güvenlik güçlerimize hatta masum insanlarımıza tuzak kurar, canlarını yakarlar. Öyle ise bunlara acımak yok, ne lazımsa onu yapmak gerek.

Gazanız mübarek olsun. Allah yardımcınız olsun. Şundan emin olun ki, Türk milleti asker ve güvenlik güçlerimizin sağ salim yuvalarına dönmesi için her zaman dua halindeler. Çatlak sesler hariç, bütün halkımız kenetlenmiş durumda. Birlik beraberlik içerisindedirler. Bu da ayrı bir sevinç vesilesidir.

Harekatla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Barış Pınarı Harekatı, Tel Abyad ve Resulayn bölgesinde devam ediyor. Harekat başladığı saatten şu ana kadar 109 terörist öldürüldüğünü" açıkladı.

Harekatı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Karargah'taki çalışmalarını sürdürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla Barış Pınarı Harekatı'na destek amacıyla camilerde sela okundu ve dua edildi. Ayrıca tüm camilerde Fetih Suresi okundu. Sabah namazı sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Hacı Bayram Camii'nde Mehmetçik'in zaferi için dua etti.

Bizim dualarımız onlarla birliktedir. Üzüntü verici hadise ise gerekçelerimiz de haklı olduğumuz davamızda, Müslüman ülkelerin yanımızda olmayışlarıdır. Şaşırmadık tabi, geçmişte de hep böyle davranmışlardı. Ancak, şuna yürekten inanıyoruz ki, Allah bizimle beraberdir.

Mehmetçiklerimizi Allah’a emanet ediyor, Cumanız mübarek olsun diyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR