Ramazan Kural

Ramazan Kural

Barış Pınarı Harekatı

Barış Pınarı Harekatı

Türk silahlı kuvvetlerinin güney sınırımızda oluşturmaya çalışılan terör koridorunu yok edip bölgeye barışı getirmek için 9 Ekim’de başlattığı harekat halen sürüyor. Hareket haberi duyulduğundan beri dünya gözünü Suriye ye çevirdi. ABD her zamanki gibi küstah tavrını sergilemeye devam etti; sanki Türk askere masum insanları öldürüyormuş gibi propaganda yapılıyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerimize karşı saldırılar oldu.  

**

Senin ne mal olduğunu bilmeyen var mı zalim Amerika? Dünyanın herhangi bir yerinde bir savaş, bir karışıklık zulüm ve ölüm  varsa Amerika’nın orada parmağı vardır.  

Amerikalı komutanlar, PKK/YPG ye verilen desteği anlattı. Foreign Policy dergisindeki makalede, terör örgütüne verilen silah ve eğitim desteği ayrıntılarıyla yer aldı.

Teröristlere binlerce silah ve tonlarca mühimmat yardımı yaptılar, harekâta karşı eğitim verdiler.

Amerikan Foreign Policy dergisi, Türkiye’nin harekatı öncesi, ABD’nin terör örgütü PKK/YPG ye verdiği desteği yazdı.

**

Dergi, makaleyi, terör örgütüne eğitim veren Amerikalı komutanların itiraflarına dayandırdı. Dergide, terör örgütünün harekâta karşı Kuzey Suriye’de geniş tünel ağı kurduğu belirtildi

Suriye Bağımsız Kürt Derneği Başkanı Abdülaziz Temmo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'ın yaşadıkları bölgelerde büyük zulümler yaptığını, köyleri yıkıp yaktığını söyledi.

**

Çok sayıda kişinin de teröristler tarafından öldürüldüğünü anlatan Temmo, "Onlar Kandil'de yaşıyorlar, adam değiller. Onlar konuşmuyor sadece silahı biliyor, öldürmeyi biliyor. Kürt, Arap, Hıristiyan, Türkmen ayırt etmeden hepsine zulmettiler. Oradaki halk bu terörün topraklarından çıkarılmasını bekledi" dedi.

**

ABD şimdi  YPG/PKK adamlarını geri çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü. Bir saat 40 dakika süren görüşmelerin ardından  Suriye'de operasyona ara verildiğini ifade eden Pence, “Bugün gururla size şuna açıklamak istiyorum. Bugün Türkiye ile ABD, Suriye'de ateşkese karar verdi. Türk tarafı, Barış Pınarı Harekâtı'nı 120 saat durduracak.

**

120 saat içinde YPG güvenli bölgeden çekilecek. Türkiye ve ABD, İŞİD' lilerin tutulduğu hapishaneler konusunda koordineli hareket edecek. Türkiye ve ABD beraber, ISİD’i bitirmek için çalışacak” dedi.. "Ateşkesin uygulanması ile ABD, Türkiye'ye daha fazla yaptırım uygulamayacak, şimdiye kadar konulmuş ekonomik yaptırımlar da kaldırılacak” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR