Banvit, Karşılaşmaya "Kaybınız İçin Üzgünüz" Yazılı Pankartla Çıktı

Banvit, Karşılaşmaya "Kaybınız İçin Üzgünüz" Yazılı Pankartla Çıktı

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası E Grubu'nda, Banvit, Sırbistan'ın Partizan NIS takımını, normal süresi 83-83 biten maçın uzatma bölümünde 90-85 yendi. Maç öncesi ULEB Avrupa Kupası'nda Sırbistan'ın Partizan NIS ekibini konuk eden Banvit,...

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası E Grubu'nda, Banvit, Sırbistan'ın Partizan NIS takımını, normal süresi 83-83 biten maçın uzatma bölümünde 90-85 yendi. Maç öncesi ULEB Avrupa Kupası'nda Sırbistan'ın Partizan NIS ekibini konuk eden Banvit, karşılaşmaya "Kaybınız için üzgünüz" yazılı pankartla çıktı.

Galatasaray Liv Hospital ile Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibi arasında, İstanbul'da oynanan karşılaşma öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko Ivkoviç için müsabaka öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Salonu dolduran taraftarın desteğiyle maça iyi başlayan Banvit'te, Dragicevic 2 dakikada 7 sayı bulurken, Partizan NIS takımında Muric ve Milutinov ise pota altında etkili oldu. 3. dakikayı 10-8 üstünlükle geride bırakan Banvit karşısında Tepic ve Muric ile sayılar bulan konuk ekip, 5. dakikayı 15-14 önde geçti.

Dragicevic ile boyalı alanı iyi kullanan Bandırma ekibi, bu periyotta son üç dakikaya 19-17 önde girdi. Partizan NIS takımında, Bogdonovic ve Muric, skora katkı yapınca konuk ekip, ilk periyodu 25-24 önde tamamladı.

Banvit, ikinci periyoda Veremeenko'nun basketiyle başladı. Karşılıklı sayıların atıldığı 12. dakika 29-29 geride kaldı. Ev sahibi takımda Rowland, Davis, Partizan NIS'de ise Tepic ve Bogdanovic skora katkı yapan isimler oldu. Banvit, 15. dakikayı 4 sayı farkla 38-34 önde geçti. Genç Tolga'nın getirdiği toplar, Majia, Şafak, Dragicevic üçlüsü ile potada fileyle buluşunca, Banvit 18. dakikaya 48-40 önde girdi. Skor üstünlüğünü koruyan Banvit, soyunma odasına 49-42 önde gitti.

Ev sahibi ekip 3. periyoda da hızlı başladı. Veremeenko ve Mejia ikilisiyle sayılar bulan Banvit, 22. dakikayı 55-48 önde geçti. Partizan NIS, sert savunması ve Andric'in dış atışlardan kazandırdığı sayılarla 23. dakikada farkı bir sayıya indirerek, skoru 55-54 yaptı. Sırp ekibinin boş toplarını Veremeenko, Simmons ve Rowland ile cezalandıran Banvit, 26. dakikada skoru 62-56'ya taşıdı. Ev sahibi ekipte, Dragicevic, Davis ve Rowland skora katkı yapınca, 29. dakika Banvit'in 69-62 üstünlüğüyle geçildi. Skoru koruyan Banvit, bu çeyreği 69-65 önde tamamladı.

Son periyot çok çekişmeli geçti. Son saniyelere kadar başa baş giden bu periyodun 33. dakikasını 75-72 Banvit önde geçti. Türk ekibinin top kayıplarını Tepic ve Bogdanovic ile değerlendiren Partizan NIS takımı, son 6 dakikaya girilirken, 77-77 eşitliği yakaladı. Maçın son dakikasına 83-83 eşitlikle girildi. İki takım oyuncuları da sert savunmalarla birbirlerine sayı şansı vermedi. Maçın normal süresi 83-83 eşitlikle sonuçlandı.

Uzatma dakikalarına iki takım da top kayıplarıyla başladı. Kazanılan faul atışını kullanan Veremeenko'nun tek sayısıyla Banvit 41. dakikayı 84-83 önde geçti. Banvit, sert savunma karşısında yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince, Partizan NIS, 43. dakika içinde 85-84 öne geçti. Son dakikaya Dragicevic'in attığı basketle 86-85 önde giren Banvit, Rowland'ın bulduğu sayıyla son saniyelerde 88-85'lik skor avantajını yakaladı. Banvit, zorlu maçtan 90-85 galip ayrılmasını bildi.

Karşılaşmayı, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile Sırbistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden bazı yetkililer de izledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.