Balkona salmayın

Balkona salmayın

Son bir ay içerisinde meydana gelen balkondan düşme vakalarında 2 çocuk hayatını kaybederken, 1 bebek de ağır yaralandı. Yetkililer, oyun oynaması için çocukların tek başına balkona bırakılmaması gerektiğini belirtti

Konya, son bir ay içerisinde yaşanan 3 farklı olay ile sarsıldı. Karatay'da geçtiğimiz haftalarda oyun oynamak için balkona çıkan 3 yaşındaki 2 çocuk, balkondan düşerek hayatını kaybetti. Beyşehir'de ise 1 buçuk yaşındaki bir bebek, balkondan aşağıya düşerek, ağır yaralandı. Yetkililer, ailelere uyarılarda bulunarak, “Çocuklarınızı tek başına balkona bırakmayın” dedi. Bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını temenni eden yetkililer, şunları kaydetti: “Çocukların aklı kendine yar değil. Anne ve babaların gözü, sürekli çocuklarının üstünde olmalıdır. Balkon kapıları kilitlenmelidir. Bu işler, şakaya gelmez.”

OYUN OYNAMAK İÇİN BALKONA ÇIKMIŞTI

Konya’da evlerinin balkonda oyun oynadığı sırada 5'nci kattan aşağıya düşen 3 yaşındaki Hatice Kübra Ger hayatını kaybetti.  Olay, 25 Ağustos günü saat 19.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Doğuş Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 yaşındaki Hatice Kübra Ger evlerinin balkonuna oyun oynamak için çıktı. Bu sırada küçük kız, balkonun demir korkuluklarından tutunarak aşağıyı seyretmeye başladı. Bir süre sonra Hatice Kübra dengesini kaybetmesi sonucu beton zemine düştü. Hatice Kübra’nın düştüğünü fark eden komşuları durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Hatice Kübra'yı ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırdı. Kafasının üzerine düşerek ağır yaralanan Hatice Kübra Ger burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BALKONDA OYUN OYNARKEN DÜŞTÜ

Beyşehir'de 4 katlı apartmanın ikinci katının balkonundan yere düşen 1 buçuk yaşındaki Suriyeli bir bebek  de ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Beytepe Mahallesi Şehit İdris Ulu Sokak'ta bulunan 4 katlı bir apartmanın ikinci katının balkonunda oynayan 1 buçuk yaşındaki Suriyeli bebek Ragat El Halef, 29 Ağustos günü toprak zemin üzerine düştü. Kafasının üzerine düşen bebek, olayı görerek binanın önüne koşan komşuları tarafından bir araca bindirilerek, Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan bebek, hayati tehlikesi bulunması sebebiyle ambulansla Konya'ya sevk edilmişti.

BALKONDAKİ HALI ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

Konya’da evlerinin balkonunda oyun oynarken halıya tutunduğu sırada dengesini kaybederek 4. kattan beton zemine düşen Suriye uyruklu 3 yaşındaki Mariyya Halid hayatını kaybetti.

Olay, 15 Eylül 19.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Akifpaşa Mahallesi Bulgur İmam Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Suriye uyruklu Fatuva Halid namaz kılmak için bir odaya gitti. O sırada evde bulunan Suriye uyruklu ailenin çocuğu 3 yaşındaki Mariyya Halid kapısı açık olan balkona oyun oynamak için çıktı. Bir süre burada oyun oynayan çocuk daha sonra balkonda asılı bulunan halılarla tırmanmaya başladı. Dengesini kaybedip 4. kattan beton zemine düşen küçük çocuğu gören mahalle sakinleri durumu hemen çocuğun annesine haber verdi. Ağır yaralanan 3 yaşındaki Mariyya Halid, otomobille yakınlardaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Mariyya Halid, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.